15 fonduri de vânătoare cu peste 5000 de animale ale DS în Caraș Severin

Pe cele 15 fonduri de vânătoare ale Direcției Silvice Caraș Severin, sunt inventariatepeste 5.000 de animale din diferite specii.  Printre acestea se pot întâlni de la vânatul mare format din urși, cerbi, căpriori, capre neagre sau mistreţi și până la iepuri, fazani, vulpi ori viezuri.
Pentru sezonul de vânătoare 2012-2013, cota de recoltare a Direcţiei Silvice din Caraş-Severin include: 12 cerbi comuni, trei cerbi lopătari, 39 de căpriori, trei capre negre, 83 de mistreţi, doi urşi şi patru lupi.
Cei care doresc să participe la o partidă de vânătoare trebuie să plătească o sumă cuprinsă între câteva sute şi câteva mii de euro, cea mai scumpă fiind vânătoarea la urs, care poate ajunge şi până la 10.000 de euro.
Direcţia Silvică din Caraş-Severin a comercializat anul acesta peste trei tone de carne de vânat, în valoare de aproape 25.000 de lei. Conform analizei economice, se aşteaptă ca până la sfârşitul anului să fie vândute alte aproximativ două tone de carne de vânat.
Pentru sezonul de vânătoare 2012-2013, cota de recoltare a Direcţiei Silvice din Caraş-Severin include: 12 cerbi comuni , trei cerbi lopătari, 39 de căpriori, trei capre negre, 83 de mistreţi, doi urşi şi patru lupi.

Comentarii

comentarii