150 de locații, 400 de persoane verificate, 10 acțiuni desfășurate concomitent, peste 100 de efective participante VIDEO

Toate aceste date reprezintă raportul misiunii desfășurate în sistem integrat pe raza județului Caraș-Severin, sâmbătă, 24 aprilie. Polițiștii cărășeni, în cooperare cu jandarmi, poliţişti de frontieră și polițiști din cadrul Biroului pentru Imigrări și Serviciului de Poliție Transporturi au acționat în sistem integrat, în cadrul unor acțiuni preventiv-reactive, pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale pe teritoriul județului.

Acțiunile au fost desfășurate atât pe raza orașelor și municipiilor, cât și în localitățile rurale, având ca scop prevenirea unor posibile activități infracționale, siguranța cetățeanului, prin identificarea și verificarea locurilor și locațiilor pretabile a fi folosite ca ascunzători sau adăposturi clandestine pentru grupuri de migranți ilegali sau persoane predispuse la comiterea de fapte antisociale.

Timp de 4 ore, au fost verificate peste 150 de locații: case, pensiuni, moteluri, clădiri ale unor stații CFR părăsite sau abandonate, vagoane de tren și foste sedii IAS/CAP dezafectate, precum și alte clădiri și imobile părăsite. De asemenea, polițiștii rutieri au acționat în filtre rutiere pentru verificarea legalității transportului de persoane. Au fost verificate peste 400 de persoane, nefiind identificați cetățeni străini care se deplasează ilegal sau încalcă prevederile legale.

Astfel de acțiuni preventiv-reactive vor fi organizate și în perioada următoare, pe raza județului Caraș-Severin, monitorizarea și gestionarea fenomenului migrației fiind în permanență în atenția autorităților cărășene.

Comentarii

comentarii