VIDEO Nici o zi fără acțiune – 19 percheziţii domiciliare pe raza județului Caraș Severin

În această dimineaţă, în jurul orei 06.00, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Naidăș și Serviciul Teritorial ale Poliţiei de Frontieră Caraș Severin, în cooperare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș Severin, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița au declanşat o acţiune specifică pentru depistarea mai multor persoane care sunt suspecte în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă cu produse accizabile.

În prezent sunt în desfăşurare nouăsprezece percheziţii domiciliare la mai multe adrese de pe raza judetului Caraș Severin, fiind puse în aplicare un număr de 12 mandate de aducere la audieri.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oravița va proceda la audierea unui număr de 12 persoane, urmând ca faţă de suspecti să fie dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Perchezițiile se efectuează în dosarul cu numele de cod ,,La Famiglia” aflat în instrumentarea unei echipe mixte formate din procuror și 4 ofițeri de politie judiciară din cadrul Poliției de Frontieră și Poliției Oravița şi are ca obiect săvârșirea în forma continuată a membrilor familiei Covaci a infracțiunilor de contrabanda calificată constând în comercializarea țigărilor de contrabandă.

Tigarile erau achiziționate de la cetățeni sârbi care le introduceau ilegal în România și erau comercializate, fie direct de suspecti membrii familiei Covaci în zona Pieței Oravița, fie prin suspecți care dețineau afaceri de familie în localitățile învecinate.

Perchezițiile au ca scop identificarea și ridicarea de corpuri delicte și mijloace de probă, aplicarea măsurii sechestrului judiciar pe întreaga avere a familiei Covaci și executarea a 12 mandate de aducere a suspecților la sediile organelor judiciare în vederea audierii.

Organele judiciare au avut pe timpul investigatiilor sprijinul ofiterilor din cadrul Serviciului Operatiuni Speciale Caras Severin.

Purtător de cuvânt:
Procuror Bucurica Radu George

Vom reveni cu un material video

Comentarii

comentarii