Impertinență sau neștiință? Turiștii au făcut baie în lacul Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița VIDEO

Mai mulți turiști (needucați) ce făceau parte dintr-un grup organizat, au avut impertinența de a face baie în apele lacului Ohiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița. Acest lucru s-a întâmplat în weekendul trecut. Zona este una cu statut de rezervaţie.  Lacul Ochiul Bei este unic în Banat. Acolo este strict interzis scăldatul. De fapt, este ca şi când ai face baie în fântâna la de Cozia, sau în Fontana Trevi de la Roma.

Dă clik pe linkul de mai jos

https://youtube.com/shorts/gBo9bG9CLaM?feature=share

Este cel mai curat lac din Banat.  Este monument al naturii. I se mai spune şi Laguna Albastră a României. Este un sacrilegiu să faci aşa ceva, Este clar că rangerii nu îşi fac treaba la parc. Dovadă că acum 4 ani, in 2018, nişte indivizi, tot în zona respectivă, și-au scrijelit cu cuţitul numele în muşchiul de pe cascada Beușnita – alt monument al naturii.

În 2019, alți doi indivizi au făcut baie în lac. Se pare că aceia au fost identificați și amendați. ( VEZI VIDEO DE MAI JOS)

Legat de acești așa ziși turiști, ce nu știu acești aventurieri, este că amenda pentru fapta lor porneşte de la 3000 de lei și poate ajunge până la 6000 de lei. În afara acestui fapt, rămâne fapta de om nesăbuit. Cum să faci aşa ceva?! În Parc, în afara faptului că poţi face poze şi drumeţii pe trasee marcate, nu ai voie – mai nimic: nu gălăgie, nu foc, nu mașini sau motoare, ba chiar nici să îți mănânci pacheţelul cu mâncare adus de acasă. Și asta se poate face asta doar în loc amenajat.

Lacul – fiind într-o arie protejata, are un regim aparte – este protejat de lege si orice activitate in afara ,,privitului,, este interzisă. Sâmbătă, un griup de tineri, au avut impertinența si au făcut baie in lac. În felul acesta, au stricat tot echilibrul ce exista acolo. Acum, vor trebuie câteva luni până ce plantele acvatice și malurile se vor reface. Unde mai pui ca in toata zona nu a fost prezent nici un ranger de la Parc.

Scăldatul este ilegal in lacul Ochiul Bei din Cheile Nerei. Iată ce spune Legea: ,,Constituie contravenție și se sancționează cu amendă contravențională de la 3.000 lei la 6.000 lei pentru persoane fizice și de la 25.000 lei la 50.000 lei pentru persoane juridice următoarele fapte:

f).nerespectarea prevederilor art. 23 alin. (1) și (2);

2).În rezervațiile naturale nu sunt permise activități de utilizare a resurselor naturale. Prin excepție, sunt permise numai acele intervenții care au drept scopuri protejarea și promovarea obiectivului pentru care au fost constituite și unele activități de valorificare durabilă a anumitor resurse naturale.

Deci, domnilor rangeri, în afara încasării taxei d e intrare într-un loc în care nu se face absolut nimic – nu tu drum, nu indicatoare, nu curățenie, toalete publice, sau sursă apă, etc, facem și noi ceva? Măcar să aruncăm o geană la ce fac unii și alții prea curajoși sau prea plini de ei în pielea lor.

Ochiul Bei este unul dintre cele mai frumoase lacuri ale României. Înconjurat de o pădure verde, într-o zona sălbatică din județul Caras-Severin, in sud-vestul României. Lacul este situat in Parcul Natural Cheile Nerei-Beușnița și este una dintre principalele atracții turistice din zonă.

Cel mai interesant lucru despre lacul de 3,6 metri adâncime este că apa lui nu îngheață nici măcar la temperaturi extrem de scăzute în timpul iernii, din cauza izvorului care alimentează permanent lacul cu apa. Apa lacului are o culoare albastru-verde speciala – și este atât de limpede încât poți vedea peștii înotând pe fundul lacului.

Comentarii

comentarii

2 thoughts on “Impertinență sau neștiință? Turiștii au făcut baie în lacul Ochiul Bei din Parcul Natural Cheile Nerei- Beușnița VIDEO

  1. Poate va saturati si voi (aia din zona) de turisti asa ca noi, astia din zona cascadei Bigar care ne-am saturat de ei pana peste cap (multumim lui Dumnezeu a rezolvat problema Bigar prin prabusirea bolovanului).

  2. Prezenta lor se face doar in locul unde se incaseaza taxa. In rest, nici un interes.

Comments are closed.