22 de montaniarzi din mai multe părți ale țării, au participat la școala de iarnă de pe Muntele Mic VIDEO

 22 de montaniarzi din mai multe părți ale țării, au participat la școala de iarnă de pe Muntele Mic. În perioada 20-24 ianuarie, la Cabana Aventura de pe Muntele Mic, a avut loc Școala de iarnă.  Cei 22 de oameni ai muntelui au venit din Cluj, Oradea, Târgu Mureș , Suceava, Deva , Timișoara și Reșița. Școala de iarnă organizată de ,,Asociația Aventura” din Caransebeș împreună cu ,,Asociația Terramont” din Cluj și a avut ca temă principală tehnici și proceduri  de salvarea oamenilor din avalanșă, măsuri de prim ajutor, orientare și supraviețuire în condiții de avalanșă sau rătăcire. Acestea au fost doar câteva puncte din tematica școlii, paleta fiind mult mai largă.

Ajunsă la a III a ediție, Școala de iarnă a avut mai multe aplicații tehnice în Parcul de Aventură. Activitatea s-a desfășurat pe sistem de ateliere de urcat și coborât pe stâncile de pe Muntele-Mic,  ascensiune pe Vârful Țarcu,  exerciții de instruire în zona muntelui.

În cadrul acestei ediții au avut loc si seminarii teoretice, vizionări de material ale unor expediții avandu-l ca lector pe temerarul și șeful Salvamont Caraș Severin, Coco Galescu. În ziua de 22 ianuarie, chiar dacă vântul a suflat cu putere în creastă, toți participanții au urcat  pe Vârful Țarcu

Comentarii

comentarii