22 MARTIE 2018 Ziua Mondială a Apei (WWD)

Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin informează publicul interesat că în fiecare an, începând cu 1993, pe 22 martie se celebrează Ziua Mondială a Apei (WWD) în vederea conştientizării măsurilor privind problematica curentă sau viitoare a apei – resursă naturală crucială pentru viaţă şi sănătate pe planeta noastră.

Ziua Mondială a Apei – 2018 se derulează sub sloganul“Să protejăm Natura & Apa – indispensabile vieţii pe Terra!”, iar tema “Natură nepoluată pentru apă de calitate” îşi propune să analizeze modurile prin care protejând natura putem depăşi dificultăţile legate de apă în secolul XXI.

Întrucât ecosistemele deteriorate afectează în prezent cantitatea şi calitatea apei necesare consumului uman, scopul celebrării Zilei Mondiale a Apei 2018 este de reducere a poluării mediului natural implicat esenţial în calitatea apei.

Conform Programului ONU pentru Evaluarea Apelor Mondiale 2017, în lume peste 80% din apele uzate sunt deversate netratate în mediu, în timp ce aproximativ 2 miliarde tone deşeuri umane sunt eliminate zilnic în cursurile de apă.
Printre preocupările comunităţii mondiale privind problematica severă a apei – acum şi în viitor, îl reprezintă Obiectivul 6 al Agendei ONU de Dezvoltare Durabilă care prevede ca până în 2030 fiecare persoană să aiba acces la apă de calitate şi include ţinte privind protejarea mediului natural şi reducerea poluării.

Cu acest prilej, Agenția pentru Protecția Mediului Caraș-Severin în parteneriat cu TMK Hydroenergy Power SRL, parte a Grupului CEZ în România va desfășura vineri, 23 martie 2018, o acțiune cu tema „Apa- izvor de sănătate și bucurie” la care vor participa elevii Colegiului Tehnic din Reșița. Aceștia vor face o vizită la Centrala hidroelectrică Grebla unde specialiști de la cele două instituții le vor explica importanța apei, atât ca sursă de energie curată – producere de curent electric petru agenți economici, cât și ca sursă de apă potabilă.

Comentarii

comentarii