3 Doamne, și toți 3 la pușcărie: Romică Anculia- 6 ani, Iancu Simi- 3 și Vali Ghiță la fel, tot 3 ani

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a condamnat definitiv la închisoare pe fostul şef APIA Caraş-Severin, Romică Anculia, şi ex-primarii din Oţelu Roşu şi Socol, Iancu Simion Simi şi Valentin Ghiţă.

Astfel, Instanţa supremă a admis recursurile declarate de inculpaţi, după ce ei fuseseră condamnaţi de Tribunalul Arad şi, mai apoi, de Curtea de Apel Timişoara. Romică Pavel Anculia a fost condamnat definiv pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, trafic de influenţă, instigare la săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, la şase ani de închisoare cu executare în regim de detenţie.

Cei doi foşti edili-şefi au fost condamnaţi pentru luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Valentin Ghiţă va petrece patru ani după gratii. În cazul lui Iancu Simion Simi, pedeapsa i-a fost majorată de la doi ani, cât îi dăduse Curtea de Apel Timişoara, la trei ani. Cei trei sunt aşteptaţi să se prezinte de bunăvoie la vreo secţie de poliţie de unde vor ajunge în arestul IPJ şi, mai apoi, în penitenciar, sau vor fi ridicaţi de acasă de polițiști în baza unui mandat de executare a pedepsei.

Comentarii

comentarii