3 lucruri pe care nu știați că le poate face Xbox Seria X

Din punct de vedere hardware, nu există nicio îndoială că Xbox Series X este o consolă impresionantă. Deși această nouă generație nu este marcată de un salt atât de mare în ceea ce privește calitatea grafică precum cel pe care l-am văzut în generațiile anterioare, Xbox Series X are totuși câteva caracteristici și capabilități care o fac să se simtă ca o adevărată mașină next-gen.

Dacă ați primit un Xbox Series X de sărbători, iată câteva lucruri impresionante pe care poate nu știați că le poate face.

Îmbunătățește framerate-ul în jocurile mai vechi

Compatibilitatea retroactivă a fost un obiectiv major al Microsoft încă de la jumătatea generației anterioare. Faptul că Xbox Series X poate reda jocuri Xbox One împreună cu unele titluri Xbox 360 și OG Xbox nu ar trebui să fie un șoc. Cu toate acestea, ceea ce ar putea fi o surpriză este faptul că Xbox Series X poate folosi puterea sa grafică sporită pentru a rula jocuri mai vechi la un framerate mai mare prin intermediul unei funcții numite FPS Boost.

FPS Boost este disponibil în anumite jocuri din bibliotecile Xbox 360 și Xbox One. În majoritatea cazurilor, FPS Boost va aduce jocurile la 60 de cadre pe secundă atunci când sunt jucate pe Xbox Series X, dar unele vor ajunge până la 120 de cadre pe secundă. În timp ce FPS Boost este activat în mod implicit pentru multe jocuri care suportă această funcție, unele jocuri trebuie să ruleze la o rezoluție redusă pentru a atinge acea valoare de 60 fps. În aceste cazuri, FPS Boost nu va fi activat în mod implicit.

De asemenea, poate face ca jocurile mai vechi să arate mai bine

În plus față de FPS Boost, Xbox Seria X oferă o funcție numită Auto HDR. În timp ce multe jocuri Xbox Series X vor suporta HDR, Auto HDR vă permite să aplicați aceste îmbunătățiri vizuale la titlurile mai vechi, compatibile cu versiunile anterioare, care nu suportau HDR la lansare. La fel ca FPS Boost, doar un număr select de titluri retrocompatibile acceptă Auto HDR, deși o listă completă a jocurilor care o acceptă este mai greu de găsit.

Puteți verifica dacă jocurile individuale acceptă Auto HDR deschizând setările „Manage Game” pentru orice titlu din biblioteca Xbox și apoi selectând „Compatibility Options”. Veți avea nevoie de un televizor care acceptă HDR10 pentru a utiliza Auto HDR și, ca și în cazul FPS Boost, majoritatea jocurilor care acceptă Auto HDR vor activa automat funcția.

Deși Auto HDR nu va îmbunătăți grafica din jocurile compatibile cu versiunile anterioare pe care le jucați, le va face să arate mai bine, cu culori negre mai profunde și culori mai vibrante, la fel ca orice alt suport HDR. Este o notă frumoasă care ridică în slăvi jocurile retrocompatibile, așa că, dacă aveți un televizor care acceptă HDR10, asigurați-vă că jucați cu Auto HDR activat atunci când vă scufundați în colecția de jocuri clasice.

Folosiți Dolby Vision pentru a duce HDR cu un pas mai departe

HDR standard este o completare excelentă care ajută jocurile să arate mai bine, dar dacă aveți un televizor care acceptă Dolby Vision, trebuie să știți că și Xbox Series X îl acceptă. Microsoft a lansat suportul oficial Dolby Vision pentru consolele Xbox Seria X|S în septembrie, dar, din păcate, nu toate jocurile vor suporta această funcție. Microsoft spune că, în total, aproximativ 100 de jocuri suportă Dolby Vision, deși acest număr nu poate decât să crească în viitor.

Rețineți că televizorul pe care îl folosiți trebuie să suporte Dolby Vision în sine înainte de a putea folosi această funcție. Puteți verifica dacă televizorul are acest suport prin intermediul Xbox-ului dvs. apăsând butonul de ghidare Xbox, apoi accesând Settings > General > TV & display options > 4K TV details.

Dacă Xbox-ul vă spune că ecranul dvs. suportă într-adevăr Dolby Vision, îl puteți activa accesând Settings > General > TV & display options > Video modes > Dolby Vision for Gaming și puteți beneficia de HDR-ul îmbunătățit care vine cu acesta.

Comentarii

comentarii

One thought on “3 lucruri pe care nu știați că le poate face Xbox Seria X

Comments are closed.