30.000 de lei gasiti pe o banca la Resita – GEST DEMN DE RESPECT FĂCUT DE UN REȘIȚEAN

Iesit la o plimbare, un bărbat din Reșița a găsit pe o bancă din fața unui bloc de locuințe, o borsetă în care se aflau peste 30.000 de lei.

Omul s-a uitat mirat în jur, dar nu a observat nici țipenie de trecător. Gândindu-se că poate în borsetă se afla un act de identitate sau un alt indiciu care sa-l ajute la gasirea păgubașului, în momentul în care a deschis fermoarul borsetei, omul efectiv s-a blocat. În gentuță erau foarte multe bancnote.  Văzând atâția bani, reșițeanul a închis borseta la loc și, fără a ști despre ce sumă este vorba și fără să stea pe gânduri, a mers direct la sediul Poliției Municipiului Reșița pentru a-i preda.

Polițiștii au preluat banii pe bază de proces-verbal și așa a aflat omul nostru că în borseta respectivă se aflau 30.000 de lei. Adică vreo 6000 de euro. Între timp, polițiștii au început să facă verificări pentru a identifica persoana căreia îi aparțin banii, Există bănuiala că borseta ar aparține unei persoane cu probleme medicale.

Celebra replică din seria ”B.D. la munte și la mare” este în continuare actuală și poate servi pentru a reaminti cetățenilor obligația legală ca, în cazul în cazul găsesc bunuri sau alte obiecte de valoare, să le predea autorităților sau celui care le-a pierdut, în cel mult 10 zile, în caz contrar, sunt pasibili de a fi sancționați cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, conform legii.

Aceeași pedeapsă se aplică și pentru însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

Comentarii

comentarii

One thought on “30.000 de lei gasiti pe o banca la Resita – GEST DEMN DE RESPECT FĂCUT DE UN REȘIȚEAN

Comentariile sunt închise.