300 De amenzi in 3 zile dintre care 200 pentru viteza

Timp de trei zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 205 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei de viteză. Au fost reţinute 22 de permise de conducere iar 9 certificate de înmatriculare au fost retrase.

În perioada 27 – 29 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au aplicat 337 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 205 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 8 pentru depășire neregulamentară.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 22 de permise de conducere pentru consum de alcool, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, dar și pentru depășirea limitelor legale de viteză.
De asemenea, au fost retrase 9 certificate de înmatriculare.
***
La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 14.20, pe D.N.57 B, între localitățile Anina și Bozovici, a avut loc un accident rutier.

La fața locului, polițiștii Secției 6 de Poliție Rurală Bozovici au stabilit că un tânăr de 23 de ani, din Anina, a condus un autoturism dinspre Anina spre Bozovici iar într-o curbă la stânga acesta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a derapat și s-a răsturnat.

În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a conducătorului auto care a fost transportat la spitalul din Reșița pentru îngrijiri medicale.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest care a a indicat o valoare de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, recoltându-i-se probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia s-a întocmit dosar penal.

~
La data de 29 ianuarie a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii au oprit un autoturism ce se deplasa pe strada Aleea Sportivilor din Caransebeș, la volanul căreia se afla un bărbat în vârstă de 29 de ani, din localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, polițiștii l-au testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments