300 de sancțiuni în valoare de peste 80.000 de lei în trei zile aplicate de polițiștii cărășeni

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier pe drumurile publice din județ. În perioada 24-26 februarie 2023, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 300 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 83.000 de lei, celor care au încălcat normele rutiere în vigoare.

Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 30 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 289 de sancțiuni contravenționale, dintre care 137 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

De asemenea, 19 pietoni care au traversat strada prin locuri nepermise, au fost sancționați cu amendă sau avertisment.

13 conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 7 care au depășit viteza legală cu peste 50, respectiv peste 70 km/h au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În total, au fost reținute în vederea suspendării, 21 de permise de conducere și retrase 9 certificate de înmatriculare.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Polițiștii desfășoară zilnic astfel de activități preventiv-reactive, pentru siguranța circulației pe drumurile publice.

Comentarii

comentarii