3000 de voluntari au strâns 5000 de saci cu gunoaie şi deşeuri in ziua ,,Lets do it Romania”

15 septembrie a fost Zi de Curățenie Națională în România. Românii şi-au pus mănuşile, au luat saci şi au participat la “Let`s Do It, România!”, cea mai mare mobilizare de voluntari din ţară, cu scopul de a strânge deşeurile din arealele naturale. Încă de la primele ore ale dimineţii, sute de voluntari au venit la punctele de înregistrare, iar acţiunea s-a încheiat în jurul orei 15:00, când partenerii de la salubritate au început colectarea sacilor în vederea valorificării resurselor.

O primă estimare arată că la nivel naţional, 338 038 de voluntari au curățat gunoaiele pe care le-au depozitat în 467 453. În Caraș-Severin, la acţiune au răspuns 2803 voluntari. Vorbim aici de angajaţi ai poliţiei care şi-au adus la munca şi membrii ai familiei, ai Primăriei Reşita, elevi din şcolile carasene, angajaţi ai Direcţiei Silvice şi ai Parcului Naţional Semenic. În total, la sfârşitul unei zile de muncă, în Caras Severin au fost strânşi 5227 de saci cu gunoaie şi deşeuri. Dacă am omis pe cineva – este doar vina dânșilor fiindcă nu am fost informați.

La curățenie au participat peste 1200 de primării, școli din toată țara, instituții județene, alături de companii, ong-uri și centre de plasament. De asemenea, sute de soldați ai Armatei Române, angajați ai Poliției, Pompierilor, Jandarmeriei Române au luat parte la Ziua de Curățenie Națională, dar și angajați ai penitenciarelor și deținuți.

Infocs.ro a strâns toate fotografiile trimise de participanţii din Reşita, din Cheile Carasului, de la Herculane şi din aceste poze am realizat un mic film care prezintă realitatea aşa cum este ea. Unii au curăţat oraşul, alţii Cheile Nerei, alţii malurile Cernei. Fiecare a făcut câte ceva, dar dacă nu vom avea bunul simţ de a păstra, sau a ne educa copiii să nu arunce hârtia de la ciocolată pe jos, totul este în zadar. O ţară cu peisaje unice si frumoase, dar plină de gunoaie. Mai rămâne ca şi autorităţile – primăriile, poliţia, poliţia comunitară, Garda de Mediu, etc, să-şi facă datoria. Până acum, acestea funcționează pe principiul apei sfinţite: există, se ştie de ea, e bună la orice, dar despre efect ………

Comentarii

comentarii