400.000 de euro investiți de CEZ în siguranța cetățenilor din Caraș-Severin

În cadrul unei conferințe care a avut la Reșița reprezentați ai Grupului CEZ în România au prezentat datele finalizării proiectului privind modernizarea sistemului integrat de înștiințare-alarmare a populației din aval de barajele Gozna, Văliug, Secu și Timiș, Trei Ape. Proiectul are o valoare de 400.000 de euro iar investiția constă în realizarea studiului de inundabilitate asupra județelor Caraș-Severin și Timiș.

”Este o investiție pe care ne-am propus-o și ne-am asumat-o. Este o investițe majoră, valoarea ei se înregistrează la aproximativ 400 de mii de euro, investiție care confirmă preocuparea noastră permanentă pentru comunitățile locale în care ne desfășurăm activitatea și implicarea pe termen lung în problemele comunității pe de-o-parte, pe de altă parte în asigurarea exploatării în condiții de maximă siguranță a activelor pe care le operăm”, a precizat Daniel Răduț, administrator TMK Hydronergy Power.

Proiectul a fost demarat și dezvoltat în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Semenic” Caraș-Severin și cu sprijinul Consiliului Județean și al Prefecturii Caraș-Severin.
În prima etapă a proiectului au fost efectuate studiul de inundabilitate, studiul de audibilitate și planurile de apărare, respectiv o acțiune în caz de accident la baraje, iar în cea de-a doua etapă au fost executate lucrări de modernizare a sistemului de înștiințare – alarmare.

Lucrările executate au constat în montarea unui echipament performant în CHE Grebla, ISU Semenic, Repetor Semenic, Repetor Dealul Lupacului, Baraj Gozna, Baraj Secu, Primăria Văliug, Primăria Berzovia, Școala Gimnazială Gherteniș și SVSU Ramna sub forma unui sistem centralizat modernizat din 2 dispecerate instalate în CHE Grebla și ISU Semenic care s-au pus în funcțiune la sfârșitul lunii februarie a acestui an.

”Este un lucru foarte util având în vedere că vechea instalație era de prin anii `47 de câns s-a construit barajul, eu zic că e un lucru foarte, foarte bun….Teoretic sperăm ca barajul să nu se rupă…Chia avem o colaborare foarte bună cu ei (CEZ), dovada cea mai bună este că lacul de la Văliug e bine la ora astași vom funcționa și turistic la vară în condiții foarte bune”, a precizat primarul localității Văliug, Sorin Blaga, prezent la această conferință.

Acest proiect s-a bucurat de încurajarea și susținerea comunităților locale din județ.
”Pentru CEZ, județul Caraș-Severin are o impoartanță specială pentru că face parte din portofoliul nostru de producție de energie verde, dar și pentru că ne simțim acasă. Investiția în sistemul de înștiințare-alarmare este încă o expresie a angajamentului pe care ni la-m asumat față de comunitatea locală, dar și al colaborării solide dintre companie și instituțiile publice din județ”, a declarat Mădălina Bica, director general și administrator al TMK Hydronergy Power – parte a grupului CEZ în România.

Comentarii

comentarii