430 de sancțiuni contravenționale, 7 infracțiuni la regimul rutier si 19 permise retinute

430 de sancțiuni contravenționale, 7 infracțiuni la regimul rutier si 19 permise retinute. ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR RUTIERI PE DRUMURILE PUBLICE DIN JUDEȚ, ÎN ACEST SFÂRȘIT DE SĂPTĂMÂNĂ. În acest week-end, poliţiştii au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 430 de sancțiuni contravenționale conducătorilor auto și celorlalți participanți la trafic. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere și au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier.

 

În perioada 04-06 octombrie a.c., poliţiştii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice sau a substanţelor psihoactive  şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

 

Astfel, poliţiştii au aplicat 432 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 268 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

 

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 19 permise de conducere, 16 pentru depășiri neregulamentare și 3 pentru viteză excesivă și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.

Totodată, în perioada amintită au fost constatate 7 infracțiuni la regimul rutier, dintre care exemplificăm:

 

430 de sancțiuni contravenționale, 7 infracțiuni la regimul rutier si 19 permise retinute. La data de 04 octombrie 2019, polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Bozovici au oprit pentru control, în localitatea Dalboșeț, un auto condus de un localnic de 73 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, la testarea cu aparatul etilotest, în cazul acestui bărbat, a rezultat o alcoolemie de 1,33 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital în vederea recoltării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

La data de 05 octombrie a.c., în jurul orei 02.15, polițiști din cadrul Poliției municipiului Reșița au oprit pentru control pe strada G.A.Petculescu, un auto condus de un bărbat de 33 de ani.

Și în cazul acestui bărbat, la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o concentrație de 0,85 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Fiind condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, acesta a refuzat prelevarea, în continuare efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

 

430 de sancțiuni contravenționale, 7 infracțiuni la regimul rutier si 19 permise retinute. Tot în acest sfârșit de săptămână, ieri, 06 octombrie, în jurul orei 19.33, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane au depistat în trafic, pe raza orașului, la volanul unui autoturism, un bărbat de 64 de ani, din localitate, care fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat în cazul său o alcoolemie de 0,95 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei și s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” .

În cursul nopții precedente, în jurul orei 00.17, tot pe raza Stațiunii Băile Herculane, polițiștii au oprit în trafic un autoturism condus de o tânără de 19 ani, care avea un comportament suspect.

La testarea cu aparatul DrugTest a tinerei, acesta a indicat rezultat pozitiv pentru una dintre substanțele psihoactive, motiv pentru care conducătoarea auto a fost condusă la spital pentru recoltarea de mostre biologice.

Și în acest caz se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”

 

430 de sancțiuni contravenționale, 7 infracțiuni la regimul rutier si 19 permise retinute. În săptămâna în curs poliţiştii vor continua acţiunile pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

Comentarii

comentarii