5 sfaturi pentru alegerea jucăriilor pentru copii mici

Copiii mici sunt mici exploratori care învață prin acțiune. Joaca îi oferă copilului dvs. o mare oportunitate de a dezvolta și de a exersa noi abilități în propriul ritm, urmându-i interesele care îi sunt unice. Jucăriile, obiectele de joacă și unele jocuri pentru copii pe care copilul dumneavoastră le are la dispoziție îi pot modela dezvoltarea în moduri importante.

Deși poate părea că alegerea jucăriilor și a unor jocuri pentru copii mici ar trebui să fie ușoară, când intrați într-un magazin de jucării, singurul lucru care este ușor este să vă simțiți copleșit. Există o gamă imensă de jucării și jocuri pentru copii care au fost dezvoltate pentru piața copiilor mici.

Cum alegeți care sunt cele potrivite pentru copilul dvs.? Cum vă puteți da seama care sunt de înaltă calitate și care vor rezista? Care vor capta interesul copilului dvs. pentru mai mult de câteva zile sau săptămâni?

Mai jos găsiți câteva idei pentru a alege jucării și jocuri pentru copii care vor crește odată cu copilul dumneavoastră, îl vor provoca și îi vor stimula dezvoltarea generală (gândirea, abilitățile fizice, lingvistice și socio-emoționale).

Alegeți jucării care pot fi folosite într-o varietate de moduri.

Copiilor mici le place să le demonteze, să le pună la loc, să le scoată, să le pună, să le adauge și să le construiască. Alegeți jucării care sunt „deschise”, în sensul că, copilul dumneavoastră poate juca multe jocuri pentru copii diferite cu ele. De exemplu, blocurile din lemn sau blocurile de plastic gros care se întrepătrund pot fi folosite pentru a face un drum, o grădină zoologică, un pod sau o navă spațială. Jucăriile de acest fel stârnesc imaginația copilului dumneavoastră și îl ajută să își dezvolte abilitățile de rezolvare a problemelor și de gândire logică.

Căutați jucării care vor crește odată cu copilul dumneavoastră.

Cu toții am avut experiența de a cumpăra o jucărie cu care copilul nostru se joacă timp de două zile și de care apoi nu se mai atinge niciodată. Vă puteți feri de acest lucru căutând jucării care pot fi distractive în diferite etape de dezvoltare. De exemplu, animalele mici din plastic sunt distractive pentru un copil mic, care le poate face o căsuță din cutie de pantofi, în timp ce un copil mai mare le poate folosi pentru a juca o poveste pe care o inventează.

Selectați jucării care încurajează explorarea și rezolvarea problemelor.

Joaca le oferă copiilor șansa de a exersa noi abilități la nesfârșit. Jucăriile care le oferă copiilor șansa de a rezolva ceva pe cont propriu – sau cu puțin ajutor – le dezvoltă abilitățile de gândire logică și îi ajută să devină rezolvitori de probleme perseverenți. De asemenea, ele îi ajută pe copii să își dezvolte abilitățile de relaționare spațială (înțelegând cum se potrivesc lucrurile între ele), coordonarea mână-ochi și abilitățile motorii fine (folosind mușchii mici din mâini și degete).

Căutați jucării care stârnesc imaginația copilului dumneavoastră.

În timpul celui de-al treilea an al copilului dumneavoastră, creativitatea lui se dezvoltă cu adevărat, deoarece acum este capabil să preia rolul altcuiva (cum ar fi un rege) și să-și imagineze că ceva (cum ar fi un bloc) este de fapt altceva (cum ar fi o bucată de tort). Căutați jucării pe care copilul dvs. le poate folosi pe măsură ce dezvoltă și interpretează povești. Jocul de prefăcătorie dezvoltă abilitățile de limbaj și de alfabetizare, abilitățile de rezolvare a problemelor și capacitatea de a pune în ordine (așeza evenimentele într-o ordine logică).

Oferiți-i copilului dumneavoastră șansa de a se juca cu lucruri „reale” – sau cu jucării care arată ca cele reale.

Copilul dvs. mic devine bun la a înțelege cum funcționează obiectele din lumea sa – cum ar fi telecomenzile televizorului sau întrerupătoarele de lumină. De asemenea, este interesat să se joace cu lucrurile dvs. „reale”, cum ar fi telefonul mobil, deoarece este nerăbdător să fie mare și capabil ca dvs. Jucăriile de acest fel îi ajută pe copii să rezolve probleme, să învețe relațiile spațiale (cum se potrivesc lucrurile între ele) și să își dezvolte abilitățile motorii fine (utilizarea mușchilor mici din mâini și degete).

Comentarii

comentarii

One thought on “5 sfaturi pentru alegerea jucăriilor pentru copii mici

Comments are closed.