6150 de pachete cu țigări confiscate de polițiști în urma unei percheziții

PERCHEZIȚII DOMICILIARE PENTRU CONTRABANDĂ CU ȚIGARETE: PESTE 123.000 DE ȚIGARETE CONFISCATE ȘI O PERSOANĂ REȚINUTĂ. În cursul zilei de 13 aprilie, polițiști de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș, au pus în executare 5 mandate de percheziție domiciliară, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă cu țigări.

În urma perchezițiilor au fost ridicate 2.198 de pachete de țigări, înscrisuri, telefoane mobile, precum și un autoturism care a fost indisponibilizat pe parcursul cercetărilor.

De asemenea, în cadrul aceluiași dosar penal, tot în cursul zilei de ieri, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Caraș-Severin au depistat în flagrant delict un bărbat de 35 de ani din Caransebeș, care transporta cu o autoutilitară, în localitatea Zăvoi, aproape 4.000 de pachete de țigări, fără timbru fiscal.

În urma activităților desfășurate ieri, au fost ridicate în total 6.188 de pachete de țigări de diferite mărci, estimate la aproape 150.000 de lei.

Prejudiciul estimativ creat bugetului general consolidat al statului prin sustragerea de la plata accizelor în acest caz este de peste 73.000 de lei.

Față de bărbatul de 35 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de deținerea, transportul, depozitarea și comercializarea de țigarete provenite din contrabandă a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, bărbatul va fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă.

Suportul tehnic a fost asigurat în cauză de Serviciul Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

La activități au participat luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul inspectoratului.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului, persoana cercetată beneficiază de drepturile și garanțiile prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Comentarii

comentarii