68 de medalii au câştigat înotătorii masters de la “Reşita 07”

În Bazinul olimpic “Lia Manoliu” din Bucureşti, s-a desfășurat Campionatul naţional de înot masters al României 2021. Competiţia care a avut loc Duminica 4 iulie, a reunit 121 de participanţi de la 21 de cluburi din ţară. Au concurat înotători din oraşele: Arad, Bacău, Brașov, Baia Mare, București, Cluj Napoca, Galați, Pitești, Ploiești, Sfântu Gheorghe, Târgu Mureș, Timișoara și Reșița.


Cei 18 înotători de la “Reşita 07” au câştigat 68 de medalii la cea mai importantă competiţie de înot masters a României: 45 de aur, 18 de argint şi 5 de bronz la probele individuale. Din cauza pandemiei nu au existat ştafete. Rezultate bune au avut tot participanţii din Reşita. Fiecare şi-a adus aportul la câştigarea a cât mai multe medalii şi obţinerea de timpi cât mai buni. Din păcate, o defecţiune tehnică la piscina “Lia Manoliu” ne-a obligat să concurăm într-o singură reuniune, doar duminică. Probele pentru două reuniuni, repartizate în două zile diferite, s-au înotat într-o singură zi. Cei mai mulţi participanţi au înotat câte 5-6 probe într-o singură reuniune. Condiţiile de concurs au fost bune, vremea a ţinut cu noi, adică nu a plouat şi nici nu a fost excesiv de cald afară.


Rezultate de excepţie a avut Rasadean Marcel campion naţional la 5 probe câştigând 5 medalii de aur şi 1 medalie de argint. Nuteanu Teodor de 5 ori campion naţional, 5 medalii de aur. Laszlo Roxana, Bogdan Traian şi Tepeneu Mircea au reuşit să câştige titlul de campion naţional de 4 ori fiecare aducând pentru “Reşita 07” în total 12 medalii de aur. Iana Dorina a devenit campion naţional de 4 ori şi a câştigat şi 1 medalie de argint.
Szilasi Monica, Ibanisteanu Bogdan, Pirjol Ionuţ şi Olaru Ioan au reuşit să câştige titlul de campion naţional de 3 ori fiecare, dar au obţinut şi alte medalii la probele la care au concurat. Albai Iolanda a câştigat 2 titluri de campion naţional, iar Pau Iudiţa, Demenyi Yvonne, Preda Gheorghe şi Nitoiu Mircea şi Toba Alexandru sunt campioni naţionali în anul 2021 la câte o probă şi au adus împreună încă 11 medalii de argint şi bronz.


Înotătorii masters de la Reşita se pregătesc în continuare să participe la concursurile organizate de vecinii şi prietenii din Ungaria, iar în 22 august vor organiza şi tradiţională competiţie în ape deschise: “Traversarea lacului”, la Văliug unde ne aşteptăm să participe cât mai mulţi reşiţeni, dar nu numai reşiţeni.

Preşedinte executiv
Iana Dorina Maria

Comentarii

comentarii