7 alimente care te ajută să slăbești rapid și sănătos

Dacă ţii la sănătatea ta, nu e cazul să ţii diete extreme, care să te ajute să arzi urgent câteva kilograme, iar când întrerupi regimul să te îngraşi chiar mai mult. Ar fi ideal să îţi faci un regim echilibrat de slăbit, fără înfometare şi cu alimente care nu conţin foarte multe calorii.
Ca să nu te chinui atunci când ţii un regim, iată o listă cu alimente care te ajută să slăbeşti şi se găsesc în această perioadă:

Varza. Sunt multe diete de slăbit care îţi recomandă un regim cu varză, doar cu varză. Însă trebuie să aveţi mare atenţie, întrucât vă poate slăbi foarte mult organismul. Potrivit nutriţioniştilor, o dietă cu varză (salată sau supă) v-ar putea ajuta să daţi jos chiar şi 5 kilograme într-o săptămână. Însă dacă nu puteţi ţine un astfel de regim, mai bine o mâncaţi ca salată pe lângă celelalte alimente care vă ajută să slăbiţi.

Lămâia. E recomandată dimineaţa, cu apă călduţă. Au rol de a grăbi metabolismul şi digestia întrucât ajută nivelul de aciditate gastrică. Atenţie, unele persoane care pot avea arsuri digestive în urma consumului de lămâi. De asemenea, lămâia, pe lângă faptul că e trecută pe lista de alimente care te ajută să slăbeşti, are numeroase beneficii, printre care aportul crescut de calciu, potasiu, vitamina A, C sau fibre pectinice.

Avocado. Este foarte bogat în grăsimi bune şi este recomandat pentru cei care ţin un regim de slăbit întrucât dă senzaţia de saţietate. Poate fi combinat cu carne slabă şi diverse alte legume şi fructe.

Lintea. Este un alt produs care poate fi trecut pe lista de alimente care te ajută să slăbeşti. Este foarte săracă în grăsime, are foarte multe proteine şi carbohidraţi fără colesterol. De asemenea, pe lângă faptul că nu are multe calorii, lintea este bogată în fier şi e perfectă pentru cei care sunt în pericol să capete o anemie în timpul unei cure de slăbit.

Grapefruit. Este un alt fruct care poate fi trecut pe lista de alimente care te ajută să slăbeşti. De asemenea, este un fruct ce aduce numeroase beneficii organismului, precum scăderea colesterolului sau a nivelului de zahăr în sânge. Este bogat în vitamina C, vitamina A, B5, acid folic, calciu şi fibre.

Fulgii de ovăz. Sunt recomandaţi în curele de slăbire. Ovăzul ajută şi la scăderea colesterolului şi diferenţa faţă de alte cereale esenţiale este că are un număr redus de calorii.

Orezul brun. Este un alt produs care poate fi trecut pe lista de alimente care te ajută să slăbeşti. De asemenea, datorită consumului ridicat de fibre poate preveni boli de inimă, boli gastrointestinale sau diabet. Scade colesterolul şi ajută la detoxifierea organismului.

Sursa: doctorulzilei.ro

Comentarii

comentarii