7 ani de puşcărie pentru udecătorul Cătălin Şerban în afacerea de la Moldomin

catalin serban Judecătorul Cătălin Şerban, fostul vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, condamnat la şapte ani de închisoare.

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat, astăzi, sentinţa în dosarul în care judecătorul Cătălin Şerban, vicepreşedinte al Curţii de Apel Timişoara, a fost trimis în judecată de DNA pentru căa primit  50.000 euro după ce s-au dat două sentinţe în dosarul insolvenţei  Moldomin. Cătălin Şerban a fost acuzat de trafic de influenţă, soţia acestuia, Ramona pentru complicitate la trafic de influenţă, consilierul judeţean PD-L Iacob Chişărău şi Rus Adrian reprezentantul Mineco AG în România, acuzaţi de complicitate la cumpărare de influență şi complicitate la trafic de influență, Marian Mihăilă, fost ofiţer SIE şi omul de încredere al preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş Severin, Sorin Frunzăverde – complicitate la trafic de influenţă. Singurul care a recunoscut acuzaţiile la primul termen a fost Chişărău care a primit patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. 

Astăzi, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat pe judecătorul Cătălin Şerban la şapte ani de închisoare pentru trafic de influenţă, la cinci ani de închisoare pentru asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, şi în urma contopirii pedepselor a rămas cu pedeaspa cea mai grea plus trei ani interzicerea unor drepturi. Soţia judecătorului a fost achitată pentru săvârşirea infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni, dar a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă . Omul de încredere al lui Frunzăverde, Marian Mihăilă, a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare, iar reprezentantul Mineco AG, Rus Adrian, cinci ani de închisoare . Împotriva sentinţei se poate face recurs care va fi judecat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

preluare Citeste mai multe pe www.pressalert.ro

Comentarii

comentarii

2 comentarii la „7 ani de puşcărie pentru udecătorul Cătălin Şerban în afacerea de la Moldomin

  • 29 decembrie 2012 la 11:14
    Permalink

    bravo cine greseste plateste acest om a gresit a ajuns dupa gratii.

  • 29 decembrie 2012 la 11:14
    Permalink

    Nu simt nici un fel de bucurie.Doresc faniliei lui multa putere pentru a depasi acest moment.Judecatorii dau verdicte{nu spun ca nu ar fi corecte},dar adevarata judecata o primim de la DUMNEZEU.

Comentariile sunt închise.