7 Dintr-o lovitură la Consiliul Judetean – 7 Donatori din 200 de angajati VIDEO

Colegiul pacienţilor este o organizaţie nonguvernamentală, care s-a născut din dorința de a pune interesele oamenilor pe primul loc atunci când vine vorba de sănătatea umană. Misiunea ONG-ului este crearea unui sistem medical care să ofere acces nediscriminatoriu și egal la servicii medicale tuturor oamenilor. Filiala cărăşeana a Colegiului Pacienţilor şi-a început activitatea cu o acţiune de donare de sânge. Activitatea s-a derulat în incita Palatului administrativ, iar angajaţii Consiliului judeţean au fost invitaţi să dea un strop de sânge pentru a ajuta la salvarea de vieţi omeneşti.

Angajaţii Consiliului judeţean Caraş-Severin care au dorit să doneze sânge au avut posibilitatea de a face acest lucru chiar în incinta Palatului Administrativ. Colegiul pacienţilor Caraş-Severin a demarat o acţiune de donare de sânge. Acţiunea este prima derulată de filiala cărăşeană a Colegiului Pacienţilor, iar cei care au dorit au putut dona şi tichetele primite.

La momentul adevărului, adică ,,despre ce vorbim aici?!” din cei peste 700 -800 de angajați ai Consiliului Județean ce lucrează efectiv în Reșița, (fiindcă la nivel de județ, CJ este cel mai mare angajator și are peste 1500 de angajați, dacă nu chiar mai mulți), la apelul celor de la Colegiul Pacienţilor, au răspuns efectiv doar 17 persoane – de la simpli angajaţi și până la conducerea Palatului Administrativ. Asta în condiția în care numai în Palatul Adiministrativ din buricul târgului lucrează aproape 200 de oameni. Dar în clădirea fostului IJP – actualul S.C. Case aflată la nici 300 m, mai lucrează vreo sută, pe la bibliotecă, teatru, protectia copilului, muzeu, spital si care o mai fi, mai activează alte câteva sute.

Din păcate, din cei 17, doar 7 au fost apți pentru a-și da sângele pentru țară. Restul, au fost refuzați pe linie medicală. Nici măcar șefimea nu are sânge bun pentru donare. Președintele Silviu Hurduzeu si vicele Ionuț Popovici au vrut să doneze sânge, dar fiindcă sunt în timpul unui tratament medicamentos, au fost refuzați cu eleganță. Deși ei ar fi vrut să-și dea sângele pentru județ, pentru țară. Doar se știe că este mare criză de lichid vital la nivel național. În schimb, Nedelcea a fost ok și a donat onorific.

Comentarii

comentarii