7 lucruri pe care nu le stiai despre regina noptii – floarea cu efecte nebanuite

Cercetatori din toata lumea cauta noi antibiotice, dupa ce actualele tratamente, tot mai des, nu mai reactioneaza la infectii. Iar toate acestea vin in contextul unui consum exagerat sau a unor prescrieri exagerate de antibiotice, pentru cele mai banale afectiuni. Speranta vine de la descoperirea in comuna floare Regina noptii, care creste pe marginile drumurilor sau plantata in gospodarii, a unui posibil antibiotic.Nicotiana alata

7 lucruri pe care nu le stiai despre regina noptii - floarea cu efecte nebanuite

O echipa de cercetatori din Melbourne a reusit, dupa multe teste, sa izoleze un agent microbian (o peptida) in florile cunoscutei plante din familia tutunului – Regina noptii. Regina noptii (Nicotiana alata) prin intermediul acestei peptide se protejeaza de infectii, acesta fiind si motivul pentru care se doreste si s-a venit cu ideea crearii unui nou antibiotic.
Citeste si: Petunii pline de flori – sfaturi cultivare, ingrijire si inmultire

Cercetatorii sustin ca aceasta descoperire va duce la crearea unei noi clase de antibiotice, tratamente impotriva bolilor infectioase, amintind aici stafilococul auriu multirezistent, infectiile virale cu HIV, encefalite etc.

Australienii au ajuns la concluzia ca peptida este eficienta in lupta cu un microorganism greu de anihilat de restul antibioticelor: Candida albicans. Este o ciuperca aflata in cavitatea bucala si in intestinul omului si, desi inofensiva, in mod normal, poate creea probleme persoanelor cu imunitatea scazuta.
Vezi si: Plante cataratoare pentru o gradina de poveste intreaga vara

Iar daca aceste cercetari vor mai dura pana la producerea tratamentor, precizam ca Regina noptii are insa si efecte terapeutice pe care multi dintre voi nu le cunoasteti inca.

Planta este folosita cu succes in tratarea infectiilor urinare, a hepatitei, a dizenteriei, afectiunilor cutanate. Este folosit si ca vermifug. Mai mult, sucul rezultat din petalele florii poate trata herpesul, iar semintele sunt folosite in industria cosmetica, tratand cu succes eczemele, scabia.

Citeste si: Bujorii de gradina – asa trebuie plantati si ingrijiti pentru a avea o curte plina de flori intreaga vara

Regina noptii sau Nicotiana alata este o planta perena, cu origini in America de Sud. Este plantata mai ales ca planta ornamentala, facand parte din familia plantelor producatoare de tutun.

Comentarii

comentarii