70 de bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor achiziționate de Spitalul Județean de Urgență din Reșița VIDEO

Începutul noului an aduce pentru Spitalul Județean de Urgență din Reșița, vesti bune! S-au achiziționat 70 bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor la spitalul județean. Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilelor extinctoare este acela că se activează automat în prezența focului. Dacă sunt plasate în zone cu risc crescut, în care izbucnesc majoritatea incendiilor, se vor activa automat când vor atinge temperatura corespunzătoare și vor stinge instantaneu focul. Valabilitatea unei bile extinctoare este de 6 ani.


Anul 2022 a început promițător pentru Spitalul de Urgență din Reșița! În urmă cu câteva zile au fost achiziționate de către Spitalul Județean de Urgență din Reșița, cu sprijinul Consiliului Județean Caraș-Severin, bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor.
Cea mai bună opțiune pentru utilizarea pasivă este instalarea mingii în locurile cele mai vulnerabile. Bilele pot fi fixate pe un suport sau pur și simplu plasate pe o suprafața plană, vizibile și usor accesibile.
Prin simpla sa aruncare în foc, bila extinctoare se activează într-un interval de 3-5 secunde și dispersează instantaneu substanțe chimice pentru stingerea focului.

În cazul izbucnirii unui incendiu, când nimeni nu este de fața, bila extinctoare se activează automat la contactul cu focul, emițând un sunet puternic de avertizare. Datorita acestei funcții, bila poate fi plasată în diferite locuri expuse incendiilor, cum ar fi deasupra întrerupătoarelor de curent electric, in bucătării sau deasupra prizelor supraîncărcate.

Există două moduri de protecție și anume Protecție activă și Protecție pasivă.

Protecția activă constă în faptul că -În momentul izbucnirii unui incendiu, bila extinctoare poate fi pur și simplu aruncată în foc. Aceasta va cădea la baza flăcării, activându-se în 3 secunde. Nu este necesară nicio acționare mecanică a bilei și niciun fel de instruire sau îndemânare specială. Bila extinctoare are un diametru de 15 cm și doar 1,3 kg, fiind extrem de ușor de manevrat.

Protecția pasivă se referă la faptul că -Unul dintre cele mai importante avantaje ale bilei extinctoare este acela că se activează automat în prezența focului. Dacă este plasată în zone cu risc crescut, în care izbucnesc majoritatea incendiilor, se va activa automat când va atinge temperatura corespunzătoare și va stinge instantaneu focul. Suportul de perete montat în locul cel mai vulnerabil este varianta optimă pentru modul pasiv de utilizare. Bila poate fi montată pe perete sau așezată pur și simplu pe o suprafață plană, vizibilă și ușor accesibilă. Locurile cele mai indicate ar fi în zonele de risc crescute, precum întrerupătoare de curent electric, în preajma semineelor sau a prizelor.

Comentarii

comentarii

One thought on “70 de bile extinctoare pentru prevenirea incendiilor achiziționate de Spitalul Județean de Urgență din Reșița VIDEO

Comentariile sunt închise.