965 de contravenţii în valoare de aproximativ 200.000 lei

În perioada 06 – 13.08.2015 poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin au continuat desfăşurarea de acţiuni preventiv – reactive pe raza întregului judeţ în vederea creşterii autorităţii poliţiei, asigurării respectării legii şi a fluenţei traficului rutier pe sectoarele de drum cu trafic intens şi pentru menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Cu această ocazie, au fost desfăşurate 147 de acţiuni la care au participat aproximativ 500 de poliţişti, fiind înregistrate 54 de infracţiuni, dintre care 46 de fapte penale constatate în flagrant.

Au fost aplicate 965 de contravenţii în valoare de aproximativ 200000 lei. Dintre acestea 776 au fost pentru nerespectarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice, 108 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 5 la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii rutieri au reţinut 21 de permise de conducere (3 pentru consum de alcool, 2 pentru depşirea vitezei legale cu peste 50 de km/h şi 16 pentru alte abateri) şi retras 5 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Pe strada Traian Lalescu din municipiul Reşiţa, poliţiştii au depistat un bărbat în vârstă de 42 de ani, care conducea un autovehicul fără a poseda permis de conducere eliberat de autorităţile române.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Pe raza localităţii Fârliug a fost identificat un alt bărbat în vârstă de 34 de ani, care conducea un autoturism neînmatriculat. Autorizaţia provizorie a autovehiculului este expirată din luna noiembrie 2014.

Accident pe DN 68

În noaptea de 12/13 august a.c., poliţiştii rutieri au intervenit la un accident de circulaţie care a avut loc pe DN 68, între localităţile Obreja şi Glimboca.
Din primele verificări la faţa locului, s-a stabilit faptul că în timp ce N.A., în vârstă de 28 de ani, conducea un autoturism din direcţia Oţelu Roşu spre Caransebeş, s-a angajat în depăşirea autoturismului din faţa sa însă la revenirea pe banda sa de mers a pierdut controlul autovehiculului şi a intrat în coliziune cu doi copaci după care s-a răsturnat.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a şoferului şi rănirea uşoară a altor doi pasageri în vârstă de 42, respectiv 46 de ani. Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş unde le-au fost acordate îngrijiri medicale.
Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din primele verificări s-a stabilit că cei trei nu purtau centurile de siguranţă.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
·
A primit două sancţiuni contravenţionale de la poliţişti

În seara zilei de 12 august a.c., Poliţia Oraşului Bocşa a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 de către O.S., în vârstă de 18 ani cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autovehiculul lăsat neasigurat în faţa unui magazin.
La scurt timp după sesizare poliţiştii au găsit maşina pe strada Zeno Vancea find asigurată. De asemenea s-a stabilit că un alt autovehicul ar fi fost avariat de autoturismul reclamat ca fiind sustras.

Din investigaţiile efectuate s-a constatat că tânărul este cel care a condus autoturismul şi a fost implicat în accidentul cu pagube materiale, însă s-a speriat şi a înscenat furtul maşinii.
Tânărul a fost sacţionat contravenţional cu suma de 500 de lei pentru apelarea nejustificată a numărului unic de urgenţă 112, dar a primit şi o amendă pentru avarierea celuilalt autovehicul.

Comentarii

comentarii