Aproape 900 de pasapoarte într-o luna in Caras Severin

În perioada 01 – 29 februarie 2016, Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Caraş-Severin, a primit şi soluţionat 881 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 654 cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice şi 227 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple temporare.

Un număr de 104 cetăţeni români domiciliaţi în străinătate au solicitat eliberarea unui paşaport, după cum urmează:
23 persoane au depus cererile la ghişeul serviciului, iar 81 persoane la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate.
4 persoane au solicitat eliberarea unui paşaport temporar cu menţionarea domiciliului din străinătate, iar 100 persoane au optat pentru cel electronic.

În intervalul menţionat au fost eliberate la ghişeul serviciului 590 de paşapoarte, din care 227 paşapoarte simple temporare şi 363 paşapoarte simple electronice. Un număr de 65 persoane au solicitat livrarea paşaportului electronic la domiciliu, prin curier.

În cursul lunii februarie 2016, au fost primite de la autorităţile competente 36 comunicări prin care s-a dispus suspendarea temporară a dreptului la libera circulaţie în străinătate faţă de 30 cetăţeni români care au domiciliul pe raza judeţului Caraş-Severin. De asemenea, au fost primite şi soluţionate 10 cereri privind (re)stabilirea domiciului în România depuse de cetăţenii români care au avut anterior domiciliul în străinătate şi au solicitat eliberarea cărţii de identitate la serviciile de evidenţă a persoanelor.

În urma activităţii desfăşurate de către S.P.C.E.E.P.S. Caraş-Severin a fost încasată, la bugetul de stat, suma de 15.032 lei, din care:

– taxe consulare pentru eliberarea paşapoartelor –14.476 lei;
– amenzi contravenţionale încasate – 270 lei;
– taxe eliberare adeverinţe – 286 lei.

Comentarii

comentarii