Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt! – Campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe!

În Municipiul Reşiţa, a avut loc prima activitate din cadrul campaniei de prevenire a furturilor din locuinţe „Neglijenţa, invitaţie deschisă la furt!” desfăşurată de Poliţia Română în parteneriat cu Groupama Asigurări.

O echipă mixtă formată din poliţiştii din cadrul Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin şi reprezentanţii societăţii de asigurări partenere, au desfăşurat câteva sesiuni de informare a proprietarilor de locuinţe din municipiu, în special ai celor din zona Victoria din cartierul Lunca Bârzavei.

Cetăţenilor le-au fost comunicate cu această ocazie principalele modalităţi de protejare a locuinţei, poliţiştii subliniind importanţa adoptării unei atitudini preventive în scopul reducerii riscului de fi victimele acestui gen de infracţiune, în condiţiile în care, statistic, unu din patru furturi din locuinţe este favorizat de neglijenţa manifestată de proprietari.

Activitatea s-a bucurat şi de sprijinul a patru eleve de la Liceul Teoretic „Traian Vuia” din Reşiţa care, alături de colegii lor, au participat la programul naţional „Job Shadow Day”. Astfel că, preţ de câteva ore, liceenele au stat în „umbra” poliţiştilor specializaţi în prevenirea criminalităţii şi au desfăşurat alături de ei activităţi specifice, în mijlocul comunităţii.

Aproximativ 450 de pliante cuprinzând recomandări specifice şi sfaturi utile, au fost distribuite către cetăţeni.


COMPARTIMENTUL RELAŢII PUBLICE

Comentarii

comentarii