Incendii de padure in Domogled si Rusca Teregova VIDEO

UPDATE 29 octombrie:

Interventia pentru stingerea incendiului din zona administrativ-teritoriala Cornereva continua si pe parcursul zilei de azi.
 
Peste 120 de persoane vor actiona in zona, din care 66 de pompieri militari din cadrul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta Caras-Severin, Gorj si Mehedinti si aproape 60 de persoane, angajati ai Ocoalelor Silvice Mehadia si Baile Herculane, angajati ai Parcului National si membrii SVSU Cornereva.
 
Din cauza conditiilor meteorologice din aceasta dimineata, elicopterul nu a reusit sa decoleze inca. Pana acum, in zona Cornereva si Parcul National, au ars aproximativ 40 de ha de teren: padurice, litiera, tufisuri si pasuni alpine.

Incendii de padure in Domogled si Rusca. Aproximativ 80 de persoane au intervenit pe parcursul zilei de ieri. Ei au actionat la incendii in fondul forestier (pășuni alpine și litieră). Acestea sunt pe raza unităților administrativ-teritoriale Rusca Teregova și Cornereva. În zona Cornereva, mai precis zona Dobraia, inclusiv muntele Arjana, au acționat la sol 40 de persoane.  Pompieri militari, personal silvic și rangeri, au lucrat pe suprafețe care sunt în administrarea mai multor instituții. Respectiv Ocolul Silvic Mehadia, Ocolul Silvic Băile Herculane, Parcul Național Domogled-Valea Cernei și Primăria Cornereva.  Alte aproximativ 40 de persoane (pompieri militari și personal silvic), s-au deplasat în zona Rusca Teregova pentru stingerea unui alt incendiu la fondul forestier.

 

Pentru eficientizarea misiunilor de stingere, la nivelul inspectoratului nostru, s-au întreprins demersurile necesare în vederea suplimentării cu forțe și mijloace de la inspectoratele pentru situații de urgență din județele limitrofe, precum și cu resurse aeriene. Incendiul de la Rusca Teregova a fost anunţat în data de 26.10, în jurul orei 15:30. La sfârşitul zilei, suprafaţa afectată a fost estimata la aproximativ 10 ha. Au ars vegetaţie uscată, lăstăriş şi mărăciniş. În data de 27.10 s-a continuat intervenţia în zonă, fiind afectate alte 8 ha, în principal vegetaţie uscată, dar şi litiera.

 

 

Incendii de padure in Domogled si Rusca. În sprijinul forțelor cărășene au venit câte 17 pompieri militari din cadrul inspectoratelor județene Mehedinți și Gorj, dar și un elicopter din dotarea IGAv dotat cu echipament de stingere Bambi Bucket. Echipajul de zbor, odată ajuns în județul Caraș-Severin, a fost însoțit de un ofițer din cadrul inspectoratului nostru și a început o misiune de recunoaștere a zonei, în urma căreia se vor decide acțiunile ulterioare.

Focul se manifestă şi în zona Parcului Național Domogled – Valea Cernei, dar nu numai. Ieri, la ora 16:35 a aterizat elicopterul IGAv pe aeroportul din Caransebeş. Echipajul a efectuat o misiune de recunoaştere, înainte de aterizare, dar din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile (ceata densă pe văi) nu a mai putut zbura luni. Rămâne în judeţul nostru, pregătit pentru intervenţie pentru azi, dacă va fi cazul.

 

Incendii de padure in Domogled si Rusca. Spre seara, incendiul de la Rusca Teregova a fost lichidat. Forţele care au acţionat în zona Cornereva – Domogled, au fost retrase din teren odată cu lăsarea întunericului. Intervenţia va continua şi pe parcursul zilei de azi.

Comentarii

comentarii