Toamna galbena si rosie stropita cu ruginiu si verde la Dognecea VIDEO VIATA E FRUMOASA!

Anotimpul cel mai plin de ruginiu, plin de culoare și farmec este în plin spectacol. Toamna, pictorul cel mai priceput, a preschimbat culoarea peisajului din jurul Lacului Mare de la Dognecea, în tonuri calde de ruginiu – galben-maroniu, și stropit pe ici cu colo cu verde și roșu. Atingerea toamnei a preschimbat peste noapte lacul și împrejurimile sale în cea mai frumoasă și colorată scenă din județ.

Rânduiți în linie dreaptă, de-a lungul malului, stau de veghe zeci de trunchiuri de copaci, care de care mai bătrâni și mai semeți. Frunzișul des al acestora, colorat în auriu, arămiu, roșu și verde, reflectă o culoare gălbuie asemănătoare unor flăcări, astfel încât copacii par niște lumânări aprinse, care luminează pădurea de pe malul lacului.

La fiecare adiere de vânt, brațele copacilor se mișcă și odată cu ele frunzele încep să cadă într-o ploaie multicoloră. Spre deosebire de o ploaie normală, în care stropii de ploaie se îndreaptă direct spre pământ, ploaia de frunze ruginii este haotică, iar fiecare frunză pare a avea drumul său. Un drum sinuos, precum un dans armonios, care pare fără sfârșit.

Dar cea mai frumoasă imagine, de neuitat, o oferă oglinda lacului în care se reflectă cerul și pădurea colorată. Nu vă ia mult, sunt vreo 35 de km de la Reșița până la Dognecea unde veți întâlni un tablou de toamnă pe care nu îl veți uita multă vreme. Păcat de drumul care îți taie pofta de a mai conduce vreodată pe acolo. Mai ales pe porțiunea de deasupra mănăstiri Bocșa Izvor și până la Ocna de Fier. Coloana sonora ii aparține regretatului Mircea Bucsoc.

Comentarii

comentarii