Semne pe cer -Conjuncția dintre Venus și Jupiter începe în această noapte

Cele mai strălucitoare planete de pe cerul nopții, Jupiter și Venus, vor intra „într-un dans” sau mai bine spus conjuncție, la sfârșitul acestei luni.

Indiferent dacă suntem sau nu pasionați de astronomie, evenimentul ceresc va fi spectaculos, astfel că merită să ne trezim puțin mai devreme în următoarele zile. Conjuncția dintre Jupiter și Venus începe în data de 29 aprilie și se sfârșește la 1 mai, iar punctul culminant va fi atins în data de 30 aprilie.

Conjuncția dintre Venus și Jupiter începe în data de 29 aprilie

Ocazional, în timpul călătoriilor orbitale, planetele se aliniază perfect din perspectiva noastră de pe Terra, astfel că putem avea parte de priveliști cerești uimitoare.

Cele două planete vor putea fi cel mai bine observate cu jumătate de oră înainte de răsăritul soarelui. Dacă privim spre est, Jupiter și Venus au început să se apropie de la data de 24 aprilie. Jupiter va apărea în partea de stânga, sub Venus. Între 29 aprilie și 1 mai, cele două planete vor fi foarte apropiate, atât de apropiate încât se vor găsi în aceeași perspectivă telescopică.

Planetele Jupiter și Venus vor părea cel mai apropiate sâmbătă, 30 aprilie, fiind la o distanță de 0,2 grade. Aceasta este aproximativ aceeași distanță ca cea de la conjuncția dintre Jupiter și Saturn din decembrie 2020. Astfel,….citește tu mai departe aici: https://www.descopera.ro/stiinta/20031326-conjunctia-dintre-venus-si-jupiter-un-eveniment-astronomic-pe-care-nu-trebuie-sa-il-ratam?utm_source=newsletter&utm_medium=li699_mi226138&utm_content=articol&utm_campaign=Conjunctia+dintre+Venus+si+Jupiter%2C+un+eveniment+astronomic+pe+care+nu+trebuie+sa+il+ratam&utm_term=li699_mi226138_s370052

Comentarii

comentarii

One thought on “Semne pe cer -Conjuncția dintre Venus și Jupiter începe în această noapte

Comments are closed.