Video Se fură capacele de canal, indiferent de materialul din care sunt fabricate

Dispariţia capacelor de canal din municipiul Reşiţa  este o problemă care persistă de câţiva ani de zile. Despre acest subiect s-a discutat şi în cadrul Comitetului pentru situaţii de urgenţă întrunit la sediul Primăriei reşiţa.

În primă fază, capacele furate au tot fost înlocuite cu altele din metal, apoi şi acelea au fost furate. Odată cu modernizarea reţelei de apă şi canalizare în municiupiul de pe Bârzava, autorităţile locale au considerat potrivit să ceară ca în locul capacelor din metale care pot fi valorificate, să fie puse capace din compozit. Hoţii însă neştiind din ce fel de material sunt fabricate noile capace de canal, au început să le sustragă şi pe acestea.

Capacele de canal care dispar de pe străzile oraşului pun în pericol viaţa oamenilor. La centrele de colectare a fierului vechi, pe un capac de canal, se obţin bani frumoşi- astfel că tentaţia e mare. Poliţia comunitară a făcut verificări şi la aceşti comercianţă, dar acţiunile nu au fost un succes.

Acţiunile poliţiştilor comunitari pentru prinderea celor care fură capacele de canal vor continua, iar  primarul Stepanescu a anunţat că va suține un proiect pentru a se lua măsuri drastice şi împotriva mai multor firme care lucrează de multe ori mână în mână cu răufăcătorii.

Comentarii

comentarii