EXCLUSIV VIDEO Lupii ataca Anina, animalele localnicilor sfârşesc sfâșiate de lupi în faţa caselor

Dacă satele din Dâmboviţa şi Braşov sunt terorizate de urşi, în Banatul Montan, la Anina, oamenii au ajuns să se închidă în case de frica lupilor care au ajuns să le ia animalele din curţi şi grădini. Cu toate acestea, până acum, nimeni nu a prins nici un lup.

Localnicii- fermieri care locuiesc în cartierul Brădet al oraşului Anina, au ajuns la capătul răbdării. De câteva săptămâni, le dau aproape zilnic târcoale, lupii. Atacuri sporadice au mai fost semnalate de-a lungul timpului, dar ceea ce se întâmplă acum, nu se poate compara cu nimic.
În ultima perioadă, potrivit spuselor oamenilor, lupii au mâncat zeci de vaci, cai, măgari, peste 150 de oi şi porci, aducându-le pagube în valoare de mii de lei.
Oamenii spun că au făcut multiple sesizări la AJVPS, la Prefectură, Consiliul Judeţean, dar nu au primit niciun răspuns. Proprietarii animalelor sunt conştienţi că nu prea au de unde să recupereze pagubele, dar vor ca cineva să se sesizeze şi vănătorii măcar să sperie animalele sălbatice din zonă.
Fiindcă se pare că nimeni nu face nimic pentru zecile de familii din Brădet care trăiesc din zootehnie şi agricultură, oamenii s-au organizat şi noapte de noapte, de cum se lasă seara, fac focuri de jur împrejurul cartierului care este înconjurat numai de pădure şi fac gălăgie pentru a speria lupii. Este singura lor posibilitate de a se proteja fiindcă situaţia a devenit aşa de gravă încât oamenii se tem să mai iasă seara din case iar copiii să mai meargă la ciclul doi sau la liceu la Anina în cazul în care se strică microbuzul şcolii.
Până acum, cine avea treabă la Anina, alegea unul dintre drumurile- scurtătură care traversează pădurea şi în 20 de minute ajungea în oraş. Acum, nimeni nu mai are curajul să meargă nici măcar în toiul zilei prin pădure de frica lupilor.
În același timp, suprefectul județului, Anton Paulescu, spune că au fost organizate vânători în zonă, că sunt organizate periodic patrulări in jurul cartierului și sporadic, seara mai ales, vânătorii trag focuri de armă pentru a speria lupii. Locuitorii spun cu totul altceva, și anume, că domnul subprefect este dezinformat voit că animalele le sunt sfâșiate în fața caselor, că acest lucru se întâmplă în permanență de aproape o lună și că mai ales, pe vânători nu i-au văzut decât de două ori de când au început problemele. În schimb, nimeni nu a auzit să fi fost prins vreo un lup la Brădet.

Comentarii

comentarii