Insomnia si cat de sănătos te pot tine nucile!

Am uitat…oare de ce-am venit aici!

Am venit sa-ti zic…..uf, am uitat! Am vrut sa iau ceva din camara, dar am uitat !
Nu stii unde e surubelnita in stea? Eu am uitat, sa ma pici cu ceara si nu-mi aduc aminte! Oare de ce nu a crescut blatul de tort? Cred ca am uitat sa pun praf de copt. Am pus caietul acela atat de bine, incat am uitat unde l-am pus. Am uitat!

Un cuvant care poate salva o situatie, dar care, in momentul in care se repeta, ar trebui sa ne punem semne de intrebare. Uitam pentru ca vrem sa uitam sau uitam pentru ca organismul nostru nu are vitaminele necesare?

E drept, uitam pentru ca vrem asta, uitam intamplarile triste, uitam oamenii care ne fac rau, uitam de regula momentele urate prin care trecem, mai mult sau mai putin voit. Dar uitam si cand nu trebuie.

Lasand de-o parte anii, care se aduna la fiecare, ti-ai pus intrebarea de ce?Creierul este partea esentiala a organismului care coordoneaza rationalul din viata noastra. 60% din volumul creierului este format din grasimi. In momentul in care acest raport scade, pentru ca nu e alimentat, incepem sa uitam si parca gandim mai incet!

Nucile si creierul

Nucile au in componenta lor magneziu, vitamina B, lecitina si acizi grasi omega 3 si toate acestea sunt esentiale in buna functionare a creierului. Insusi forma pe care o au poate duce printr-o analiza mai atenta la functiile creierului. Grasimile din nuci ajung pina la 77%, proteinele si mineralele  sunt 20%, iar apa 3%. Un pumn de nuci consumate rezolva mai usor  problemele de concetrare. Omega 3

 

Un student in sesiune, in loc de tot felul de energizante, ar putea consuma nuci, l-ar ajuta mult mai mult. Nucile, au substante antioxidante care previn imbatranirea celulelor creierului si imbunatatesc memoria. Un consum minim de 5-10 nuci zilnic, timp mai indelungat, nu face altceva, decat sa-ti pregateasca organismul sa reziste la perioadele stresante.

Stresul este pe capul nostru din ce in ce mai des, dar nucile il pot tine deoparte. Nuca nu rezolva o problema financiara, desi uneori se intampla si asta, dar te ajuta, prin ceea ce contin, sa gandesti, sa o poti rezolva! Marea majoritate a oamenilor care sunt intr-o permanenta depresie, au un nivel scazut de omega 3.

Anticancerigene,antistres

Nucile regleaza tensiunea arteriala, care de multe ori este un motiv de stres. Prin bogatia de vitamine si minerale: vitamina A, vitamina B, calciu, fier, fosfor, potasiu, magneziu, nucile sunt fructe energizante si au proprietati anticancerigene.

Contin melatonina, acesta fiind un antioxidant, care iti asigura un somn odihnitor. Melatonina este un hormon care incetineste procesul imbatranirii, se produce in timpul somnului. Insomnia este un semn ca secretia de melatonina este insuficienta sau a incetat.

Nucile e bine sa le manance toata lumea, dar persoanelor trecute de 40 ani, le scade odata cu inaintarea in varsta melatonina din organism, putand fii reglata printr-un consum permanent de 5 nuci/zi. Fiind fructe bogate in acizi grasi, nu trebuie totusi intrecuta masura recomandata de 50-100gr zilnic.

Miezul de nuca contine si vitamina E. Aceasta vitamina, scade continutul de zahar din sange, motiv pentru care chiar si diabeticii pot consuma aceste fructe, pe care la noi in tara inca le mai gasim si pe marginea soselelor! Nuca macinata cu miere are efect laxativ. Consumate la nivel exagerat, pot provoca insa, afte si inflamatii bucale, tocmai datorita cantitatii de acizi grasi. Nucile alaturi de porumbele, macese, struguri negri contin tanin, antioxidant care tine departe constipatia.

Continutul bogat de zinc, in nuci, le recomanda in tratamentul afectiunilor sistemului nervos si al potentei. Regleaza de asemenea tulburarile ciclului menstrual si elimina tulburarile care apar la menopauza. Prin calitatile pe care le au, nucile alaturi de ciuperci sunt printre alimentele care asigura aportul de vitamine vegetarienilor. Binenteles asociate la un meniu bogat in fainaoase, vor avea un aport caloric serios. Cozonacul cu nuca mestecat repede, atunci cand este inca cald, va cadea greu, rezultatul fiind reversul medaliei, adica balonare, constipatie, durere abdominala etc.

Nucile si inima

Am amintit mai sus de forma lor atunci cand sunt sparte cu grija, ca seamana cu creierul, dar mai exista un organ care este ajutat de vitaminele din nuci. Inima. Fierul si cuprul  continute de nuci ajuta la prevenirea anemiei, combate starea de oboseala, 10 nuci  mancate zilnic dupa 40 ani te tin departe de cardiolog.

Din nuci se poate extrage uleiul de nuca, foarte recomandat in prevenirea aterosclerozei. Uleiul de nuca se afla pe primul loc in randul uleiurilor nesaturate, urmat de cel de soia si porumb. Consumat seara, pe o salata de cartofi sau de legume, timp de 3 zile elimina tenia, cea care creeaza lipsa pofta de mancare. Si frunzele stranse in iunie sunt foarte bune la ceaiuri cu efecte laxative. Ceaiul din 3 nuci, 3 cepe de aceeasi marime si o cana de apa, indeparteaza tusea. Baut seara, asigura un somn linistit.

Ca si copac, nucul are radacini foarte lungi, asigurand o rezistenta foarte buna terenului. In tara noastra, inca se mai gasesc pe unele margini de sosele, plantati sau rasariti din nuci cazute. Nuca este un fruct care se consuma in prajituri cel mai mult, iar cozonacii de Pasti,  de Craciun nu au nici o savoare daca nu sunt cu nuca…. multa nuca, dar nuca, prin ceea ce contine, trebuie consumata mult mai des.

http://remediesnaturist.com

 

Comentarii

comentarii