VIDEO FOTO Atentat la sănătatea reșițenilor în ultimelel zile-Poluare intensă cu fum şi toxine de la haldina de gunoi din Reşiţa

027Închisă încă din anul 2010, Haldina de gunoi a Reşiţei atentează din nou la sănătatea locuitorilor. Numai o mână criminală putea să pună focul care a provocat un puternic incendiu, un uriaş nor de fum acoperind zona, deplasându-se peste aproape jumătate din oraş.
Deşi se feresc să vorbească în faţa camerelor, în spatele acestora, locuitorii din zonă spun că, deşi închisă de mai bine de trei ani, pe haldină încă se aduc deşeuri menajere, fapt care favorizează astfel de incendii
Cu toate că fumul gros se vede în toată Reşiţa, responsabilii de la Haldină nu au mişcat un deget pentru stingerea focarului, refuzând chiar să anunţe pompierii dupa cum se vede.
Cel mai grav este că la această dată, în tot judeţul Caraş Severin, legal nu mai există nici o singură groapă de gunoi autorizată. Conform deciziei UE, toate gropile de gunoi au fost închise, dar cu toate acestea, gunoiul se aruncă tot aici. Consiliul Judeţean Caraş Severin trebuia să rezolve problema unui deponeu ecologic judeţean încă din luna iunie, dar au tot amânat lucrările până ce s-au trezit că UE a închis gropile de gunoi, teoretic, fiindcă faptic, gunoiul se aruncă tot în aceste gropi. Și asta în condițiile în care reșițenii plătesc cel mai mare tarif pentru gunoiul menajer care în acte apare ca fiind transportat pe undeva prin județul
Alba la un deponeu autorizat.
Și culmea este că toate acestea se fac sub ochii binevoitori ai Agenției și Gărzii de Mediu care îi închide duios și fără să le pese.
Pe adresa redacției am primit zeci de fotografii și filme realizate de reșițenii indignați de nepăsarea celor de la mediu și DSP.
În cazul în care se dorește, InfoCs pune la dispoziția autorităților fotografiile și filmele pentru o eventuală tragere la răspundere a vinovaților, nu a nostră. Ori și cum ne-am obișnuit să fim acuzați că ,,atacam” intenționat organismele de mediu care nu mai pot de grija reșițenilor.
Material realizat in mare parte cu sprijinul prietenului Nick.

Comentarii

comentarii