,,Istoria în imagini” la Traian Lalescu în Resita

DSC_0047Cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebesului, si cu sprijinul conducerii Colegiului National ,,Traian Lalescu” Resita, s-a desfăsurat proiectul ,,Istoria în imagini”, derulat de Asociatia ,,Ioan Popasu”, fiind finantat de Consiliul Judetean Caras-Severin. Proiectul are ca parteneri 6 institutii de învătământ din cuprinsul judetului, printre care se numără si Colegiul National ,,Traian Lalescu” Resita, reprezentat de catre consilierul educativ, Pr. prof. Nicolae Chiosa.
Ziua de 10 decembrie 2013 i-a adus împreună pe profesori si elevi în amfiteatrul colegiului, care s-a dovedit a fi neîncăpător. Acestia au asistat la prezentarea câtorva monumente de patrimoniu din judetul Caras-Severin. La sfârsitul expunerii, elevii au primit cu entuziasm propunerea de a participa la concursul ,,Promovez ca să salvez!”, care constă în redactarea unui eseu, cuprinzând argumentarea importantei monumentelor de patrimoniu si sugestii originale privind promovarea acestora.
Elevii au constientizat semnificatia si scopul acestui proiect, mai exact aprecierea adevăratelor valori culturale si spirituale si , totodată, cunoasterea zonei geografice a Banatului Montan.
Multumim coordonatorului de proiect diacon Nicolae Codrea si tuturor organizatorilor care au facut ca aceasta zi sa fie una deosebita si plina de insemnatate.


Marila Antonia
Colegiul National ,,Traian Lalescu” Resita

Comentarii

comentarii