Criză de zăpadă pe Semenic și Muntele Mic, află cum va fi vremea de revelion

dec (2)Meteorologii anunta ca vremea va fi neobisnuit de calda pentru aceste ultime zile din an. Desi la sfarsit de decembrie, mercurul termometrelor inregistra temperaturi negative, anul acesta romanii se bucura de o vreme de primarara chiar inainte de Revelion.
Vreme neobisnuit de calda pentru aceasta perioada, mai ales in vestul tarii si in Bucuresti.
Cel mai frumos a fost in vestul tarii, unde maximele termice au ajuns sambata la 15 grade, dupa ce vineri s-au inregistrat chiar si 19 grade.
Vremea insorita a fost doar pana duminica. De la inceputul saptamanii viitoare, vor fi nori apasatori si ceata, mai ales la campie si in depresiuni. La deal si la munte, se mentine vremea destul de calda, dar temperaturile vor fi mai aproape de normal.
De Revelion, nu va ninge nici macar in zonele montane. Turistii se vor putea bucura, insa, doar de omatul ramas de acum trei saptamani si de neaua artificiala. Vor fi doar fulguieli sau burnita acolo unde temperatura va fi pozitiva.
Noaptea dintre ani va fi linistita din punct de vedere meteo, cu temperaturi cuprinse intre -7 si un grad Celsius. Ziua se asteapta cel mult 9-10 grade.
Cu toate acestea, câteva sute de turişti au ales să îşi petreacă sfârşitul de săptămână pe Muntele MIș și pe Semenic. Din păcate, temperaturile ridicate din ultimele zile au dus la topirea aproape în totalitate a stratului de zăpadă. De fapt, pe pârtii și poteci a rămas un strat de cheață sau zăpadă impregnată cu apă ce greu se poate numi zăpadă. Chiar și în aceste condiții, curajoșii au schiat pe pârtiile Borlova şi Felix de pe Muntele Mic. Pe Muntele Semenic, curajoșii și-au dat drumul la vale printre peticele de iarbă apărute pe pârtia Goznuţa după scăderea stratului de zăpadă.

Comentarii

comentarii