VIDEO Donează sânge! Salvează vieți! Criză de sânge transfuzabil la Reșița

donare_sangeCriză de sânge la Reșița și implicit în Caraș Severin. Grupa AB IV RH negativ, lipsește cu desăvârșire din frigiderele instituției. Centrul de Transfuzii Sanguine din Reşita face apel la donatori.
Cum tot mai puţine persoane se prezintă pentru a dona sânge, de multe ori se ajuge la situaţii disperate în care viaţa unui om depinde doar de o pungă de sânge, de fapt, de gestul nobil pe care orice om sănătos îl poate face: să doneze sânge.,
Orice persoană sănătoasă care are peste 18 ani şi minimum 50 de kilograme, se poate adresa Centrului de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge. Înainte de actul donării, persoana este supusă unui consult medical și unui set de analize de sânge în urma căruia află dacă poate deveni donator sau dacă omul este sănătos. O priză obişnuită de sânge este de 450 ml, cantitate care nu presupune nici un risc pentru donator, deoarece organismul are permanent în rezerva circa 300-400 ml de sânge” spune doctorul hematolog, Silvia Negomireanu, directorul centrului Județean de Transfuzie Sanguină Caraș Severin.
La o singură donare, poţi salva trei vieţi, iar intervalul de timp între două donări de sânge, nu poate fi mai mic de 60 zile.
Pentru donatori, conform legii, Centrul de Transfuzii oferă, pe lângă analize gratuite specifice, bonuri de masă în valoare de 63 de lei de persoană, precum şi o zi liberă celor angajaţi.

Comentarii

comentarii