Primarul Marcel Vela ,,taie în carne vie” la Spitalul Municipal Caransebeş, doi directori au fost demişi

_IMG5795Doi dintr-o lovitură: directorul medical și cel economic al Spitalului Municipal din Caransebeș, au fost demiși în regim de urgnet de către primarul Marcel Vela.
Celor doi li se impută o serie de neregului în tratamentul de urgență al bolnavilor, proasta gospodărire a fondurilor și felul în care arată o parte din interiorul unității sanitare de primă mână din oraș. Curăţenie şi felul în care sunt cazaţi bolnavii.
Directorului medical, fostul manager Horea Radu, i se reproşează faptul că nu a apelat la serviciile elicopterului SMURD pentru transportul de urgenţă a unui pacient grav bolnav. Întâmplarea face ca să avem în discuţia cayul primarului de la Obreja, Petru Pop. Acesta a fost internat încă de duminică în stare foarte gravă cu insuficienţă hepatică şi renală. Mai grav este că bolnavul a răspuns foarte greu la tratament iar starea sănătăţii sale nu permitea transportul cu maşina ambulanţei la Spitalul Clinic Universitar din Timişoara. Abia după patru zile, la intervenţia primarului Marcel vela, a fost solicitat elicopterul şi bolnavul trimis la Timişoara. Radu Horea a fost înlocuit cu medicul Nicolae Miculescu.
În cazul directorului economic, Maria Mălăescu, lucrurile stau mai altfel fiindcă aici avem de a face cu o altă procedură, ceva diferit de cea a medicilor. Deocamdată, doamna Mălăiescu se află în perioada legală de preaviz de 30 de zile – timp în care, managerul spitalului împreună cu primarul Vela şi alţi factori de decizie din spital, vor desemnată persoana care o va înlocui. Schimbările au menirea de a impulsiona implicare conducerii spitalului şi a şefilor de secţii, pentru o calitate mai bună a actului medical în primul rând precum şi a condiţiilor hoteliere la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Comentarii

comentarii