UPDATE VIDEO FOTO Scandal la Malu, preşedintele Asociaţiei acuzat de minciună, furt, fals şi alegeri ilegale

Sânziana și Pepelea01_resizeCrescătorii de animale din Mal acuză preşedintele Asociaţiei din care fac parte, de minciună, furt, fals în înscrisuri şi alegeri ilegale
Crescătorii de animale din satul Mal de lângă Oţelu Roşu sunt foarte revoltaţi pe cel care din 2010 şi până în prezent este preşedintele Asociaţiei Agricole Mal, Mutaşcu Ion,”numit”, nu ales aşa cum prevede de fapt statutul Asociaţiei. Multe şi grave sunt acuzaţiile pe care membri acestei asociaţii a crescătorilor de animale le aduc preşedintelui!
Conform statutului la înfiinţarea Asociaţiei Agricole Mal în anul 2010 era nevoie de un preşedinte şi de un consiliu director pentru ca asociaţia să funcţioneze în termeni legali. Statutul prevedea ca preşedintele să fie ales prin vot secret. Mutaşcu Ion făcea parte în 2010 dintre cei 20 de membrii fondatori ai asociaţiei şi a fost numit preşedinte de o parte dintre cei care îl susţineau din punct de vedere politic, fără a respecta prevederile legale, după cum au declarat membri actuali ai asociaţiei şi vicepreşedintele Drăghici Nicu. După ce a fost ales, se pare, ilegal, noul preşedinte Mutaşcu a stabilit sediul Asociaţiei la propriul domiciliu de la nr 67, cu scopul ascuns de a folosii banii Asociaţiei pentru „nevoile” sediului.
Membri asociaţiei îşi acuză preşedintele că în toţi aceşti ani de când le administrează interesele acesta n-a prezentat un bilanţ al situaţiei financiare a asociaţiei, n-ar fi realizat niciodată o dare de seamă, nu a convocat niciodată adunarea generală a membrilor asociaţiei, deşi statutul prevede ca aceştia să fie convocaţi de două ori pe an, şi nu le cerea niciodată părerea.

O altă acuzaţie care i se aduce lui Mutaşcu Ion este aceea că a eliberat adeverinţe contra cost membrilor asociaţiei pe care aceştia le solicitau pentru a le servi la diferite contracte şi proiecte în cadrul organizaţiei, iar banii încasaţi intrau în propriul buzunar al preşedintelui.
Din banii proveniţi de la APIA prin proiecte europene crescătorii de animale au primit doar 70% din sumele cuvenite. De soarta celor 30% nu ştie însă nimeni, nu au nici o informaţie deoarece preşedintele le răspunde de fiecare dată că nu este „treaba lor”.
În anii anteriori crescătorii asociaţi primeau banii care li se cuveneau pe încărcătura de animale însă banii care rămâneau în plus în cont dispăreau ca prin minune, fără să poată cineva justifica acest lucru. Vicepreşedintele asociaţiei, Drăghici Nicu, susţine că atunci când a fost întrebat despre bani preşedintele Mutaşcu Ion le răspundea ferm: „Nu vă interesează! Nu dau explicaţii!”.
La expirarea mandatului acestuia oamenii au dorit să scape de preşedinte în speranţa că toate problemele lor vor fi rezolvate. astfel că au propus şi ales prin vot secret, aşa cum prevede chiar statutul Asociaţiei, pe vicepreşedintele Drăghici. Acesta susţine că a fost ales legal şi validat de către Judecătoria Caransebeş, iar la faţa locului a fost chemat chiar un notar care să valideze actele de la alegerea noului preşedinte.
La scurt timp de la numirea noului preşedinte al Asociaţiei Agricole Mal, Mutaşcu, fostul preşedinte, a luat măsuri de reinvestire, căci, spun oamenii, acesta ar fi declarat că „nici mort nu plec de aici”. Pentru că nu mai avea suficienţi membri de partea lui care să-l aleagă conform statutului, jumătate plus unul, acesta ar fi adus noi membri în Asociaţie fără ca aceştia să fie propuşi de către Consiliul Director şi acceptaţi de către Adunarea Generală. Conform statutului Asociaţiei n-ar mai fi fost legal să se accepte noi membri. Acesta a reuşit să adune nominal un număr de 35 de noi membri care l-au votat ca şi preşedinte al Asociaţiei.

Asta da situaţie încurcată, căci de acum Asociaţia Agricolă Mal avea 35 de membrii în plus şi 2 preşedinţi! Dintre aceştia 8 membri făceau parte din rândul membrilor de onoare care nu au drept de vot, iar 6 semnături au apărut ca ilegale deoarece o parte din ei nu erau membrii iar alţii nu erau în acel moment în ţară. În situaţia dată Asociaţia a făcut plângere la Parchet fiind acuzat de fals în înscrisuri.
O altă nemulţumire a oamenilor este aceea că niciodată nu se respectau hotărârile din Consiliul Director. Pe realizarea drumurilor agricole cheltuia mai mult decât era alocat prin decizia celor din consiliu, iar plăţile realizate nu erau justificate cu nici un fel de act.
Aşadar multe acuzaţii sunt aduse acestui preşedinte iar cea mai mare dintre ele este aceea că cel care le-a fost preşedinte pentru 3 zile şi oarecum garanţia lor că-şi vor primii banii cuveniţi, Drăghici Nicu, a fost destituit ilegal prin folosirea unor semnături false.
Întrebat de Info CS dacă sunt reale acuzaţiile care i se aduc, Mutaşcu Ion susţine că toate acestea sunt minciuni, că are acte doveditoare pentru toţi banii folosiţi în interesul Asociaţiei şi că-şi poate justifica fiecare acţiune întreprinsă.
Crescătorii de animale de la Mal aşteaptă însă să-şi primească banii care li se cuvin pentru că spun ei muncesc pe brânci şi merită să-şi primească drepturile, nu să fie umiliţi, minţiţi, furaţi şi înşelaţi de cel pe care nici măcar nu-l vor ca preşedinte.

Comentarii

comentarii