Comercianții amendați cu 32.500 lei pentru că nu afișează prețul la raft

Comercianții din județ amendați cu suma de 32.500 de lei pentru că nu afișează prețul pentru produsele vândute. În cadrul Consiliului Consulatativ pentru Protecția Consumatorului care a avut loc la Prefectură, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor a precizat că în perioada ianuarie – februarie 2015 s-au constat nereguli pe linia respectării prevederilor legale la indicarea prețurilor la produsele alimentare și nealimentare.

În această perioadă au fost verificaţi 47 de operatori, constatându-se abateri la indicarea preţurilor la 34 dintre ei, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 32.500 lei.

Trei operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional cu două amenzi în valoare total de 5500 lei şi un avertisment pentru neindicarea preţurilor pe unitatea de măsură la produsele alimentare vândute vrac prin cântărire.

Alți 11 operatori economici, care expuneau la comercializare pâine şi produse de panificaţie fără a afişa la loc vizibil preţul / gramaj şi preţul / kilogram pâine şi produse de panificaţie, au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valorare total de 9.000 lei şi au primit două avertismente. Trei operatori economici care expuneau la comercializare preparate din carne fără a afişa la loc vizibil preţul la aceste produse au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în cuantum total de 3000 lei, iar un operator economic care expunea la comercializare băuturi alcoolice fără a afişa la loc vizibil preţul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 1000 lei.

Comentarii

comentarii