9 Semne care indica aparitia cancerului in organism

Expertii in sanatate sublinieza importanta semnelor de avertizare si simptomele care ar putea semnala aparitia cancerului in organism. Medicii sustin ca o depistare timpurie a cancerului mareste sansa de tratare cu succes.

Desi semnele si simptomele descrise mai jos nu indica neaparat cancer, nu le ignora. Daca observi oricare dintre aceste simptome, analizeaza simptomele si mergi la medic pentru un consult.
Exista mai mult de 200 de tipuri de cancer. Cele mai frecvente tipuri includ cancer pulmonar, de prostata, de san, ovarian, de vezica urinara, colorectal, de rinichi (renal), pancreatic si cancer endometrial, precum melanomul si leucemie.

Rata de supravietuire pentru cele mai multe dintre aceste tipuri de cancer, in special cancerul pulmonar, este de multe ori destul de mica, deoarece de cele mai multe ori, ele nu sunt depistate cand sunt sunt deja intr-un stadiu avansat, ceea ce le face mai greu de tratat.
Iata 9 semne care indica aparitia cancerului in organism si de care trebuie sa fiti atenti:

1. Pierderea inexplicabila in greutate

Pierderea inexplicabila in greutate este de multe ori unul din primele semne vizibile de cancer. Este deosebit de frecventa la persoanele care sufera de cancer cu tumori solide, cum ar fi de cancer san si pulmonar.
Pierderea in greutate apare adesea atunci cand un cancer se extinde la ficat si afecteaza functionarea acestuia, in special legat de reglarea apetitului si eliminarea toxinelor. Pierderea in greutate poate fi, de asemenea, un semn precoce de aparitie a cancerului de colon sau alte tipuri de cancer digestiv.
Pierderea in greutate inexplicabila este atat de comuna incat mai mault de 40% dintre pacientii cu cancer raporteaza lucrul acesta la momentul diagnosticului.
Daca nu ai incercat sa renunti la cateva kilograme prin exercitii sau dieta, dar pierzi in greutate, consulta un medic. Pierderea a 10 kg pe luna sau pana la 10% din greutate intr-un interval de sase luni poate fi un motiv de ingrijorare.

2. Febra sau infectii frecvente

Desi o febra poate indica pur si simplu ca organismul lupta cu o infectie, o febra persistenta sau prelungita poate fi un semn de aparitie a cancerului, cum ar fi limfom. Leucemia, un cancer al celulelor sanguine, poate provoca, de asemenea simptome, cum ar fi infectii frecvente, febra, oboseala, dureri si alte simptome asemanatoare gripei.

3. Slabiciune si oboseala

Slabiciunea si oboseala care nu se diminueaza chiar si atunci cand dormi mai mult ar trebui sa fie un semn de intrebare. Aceasta poate fi un semn de o varietate de tipuri de cancer, asa ca trebuie sa mergeti la medic.

4. Tuse si dureri toracice

Uneori, simptomele de cancer, cum ar fi tumori pulmonare si leucemie pot mima o tuse rea sau bronsita. Problema poate persista sau repeta dupa anumite perioade de timp. Consultati un medic daca aveti oricare dintre aceste simptome.
Daca tusesti sau ai o voce ragusita pentru mai mult de sase saptamani, mai ales daca fumezi sau ai fumat in trecut, mergi de urgenta la doctor. Ocazional, o voce ragusita poate fi un simptom laringian, tiroida, esofagian, sau cancer pulmonar.

5. Balonare

Balonarea inexplicabila si continua pe o perioada lunga de timp poate fi un semn de cancer ovarian. Balonarea insotita de dureri pelviene, umflarea abdomenului si senzatie de plin poate fi un alt simptom. In mod similar, durerea sau balonarea stomacului dupa ce mananci poate fi un semn de cancer la stomac.

6. Arsuri cronice la stomac

Pirozis este de obicei un simptom al bolii de reflux de acid, dar daca este persistent, poate fi asociat cu cancerul esofagului Barrett sau esofagian.
Un studiu publicat in mai 2012 a constatat ca inflamatia mucoasei tesutului in esofag cauzata de arsuri cronice la stomac poate creste riscul de cancer esofagian.
Mai mult decat atat, un studiu realizat de cercetatorii de la Spitalul Rhode Island au descoperit o cale de legatura intre esofag Barrett si dezvoltarea cancerului esofagian.

7. Dificultate la inghitire

Problemele la inghitire sau sentimentul ca produsele alimentare se blocheaza in gat sau piept, care se agraveaza cu timpul, pot fi un simptom de cancer esofagian sau de gat. Simptomele acestor tipuri de cancer includ, de asemenea, durere sau o senzatie de arsura la inghitirea de alimente. In mod similar dificultatile la inghitire pot fi unul dintre primele semne ale cancerului pulmonar.

8. Icter

Icterul este caracterizat prin ingalbenirea pielii si a albului ochilor. Desi cea mai mare parte este considerat un simptom de ficat sau afectiuni ale vezicii biliare, acesta poate fi de asemenea cauzat de cancer pancreatic.

9. Umflarea neobisnuita sau noduli

Nodulii neobisnuiti de pe sani, testicule, zona inghinala, gat, abdomen, axile sau alte parti ale corpului trebuie sa fie vazute de catre un medic. Uneori un ganglion limfatic marit poate fi un semn de cancer. Sanii rosii, care dor pot indica cancer de san inflamator.
http://i-lady.ro/

Comentarii

comentarii