A CUMPARAT 1 KG DE ZAHAR CU 800 DE LEI – TÂNĂR CERCETAT PENTRU ÎNȘELĂCIUNE PE INTERNET

Polițiștii efectuează cercetări față de un tânăr de 17 ani, bănuit că ar fi înșelat o persoană din Moldova-Nouă contra sumei de 800 de lei. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Ieri, 5 octombrie, în jurul orei 09.00, un bărbat din Moldova-Nouă a sesizat prin apel la 112 Poliția din localitate cu privire la faptul că a fost victima unei înșelăciuni pe internet.
Bărbatul a comandat un telefon mobil de pe un site de socializare iar după ce a plătit contravaloarea telefonului, respectiv 800 de lei, a constatat că în interiorul coletului se afla o pungă de zahăr.
Poliţiştii de investigaţii criminale din Moldova-Nouă au reușit în câteva ore să identifice un tânăr în vârstă de 17 ani, din Mehedinți, bănuit de comiterea infracţiunii de înşelăciune, pe numele căruia s-a întocmit dosar penal.
Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.
Cercetările sunt continuate de poliţişti pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bănuitului.

***
Pentru prevenirea infracţiunilor de înșelăciune, vă atenţionăm despre tentativele unor persoane rău intenţionate de a vă înşela, săvârşind o serie de infracţiuni prin diverse tehnici de comunicare. În situaţia în care veţi da curs acestor oferte iluzorii sau solicitări, sunteţi pasibili de prejudicii materiale. Pentru a preîntâmpina comiterea unor asemenea fapte, poliţia vă recomandă:

• Nu vă încredeți în necunoscuți și nu le înmânați bani până nu faceți propriile verificări despre aceștia.
• Nu acceptați imediat o propunere ce pare tentantă. Când credeți că
ați identificat o oportunitate, documentați-vă mai întâi pentru a lua o decizie
corectă, în cunoştinţă de cauză.
• Fiți suspicioși şi vigilenți. Dacă ceva este prea frumos pentru a fi adevărat,
probabil că vă aflați în vizorul unui infractor.

Recomandăm cetăţenilor să nu dea curs unor solicitări care se încadrează în afara legii, reamintindu-le că indivizi lipsiţi de scrupule sunt în stare să conceapă infinite tipuri de mesaje sau promisiuni, prin intermediul cărora să intre facil în posesia unor sume de bani.
În cazul în care aveţi suspiciuni cu privire la faptul că sunteţi înşelaţi, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau sesizaţi cea mai apropiată unitate de poliţie!

Comentarii

comentarii