A doua zi de primavara cu zapada si ninsoare in Banat VIDEO

În localitățile din Banatului Motan în care smochinii, dafinii si lămâii cresc în grădină, zăpada este o raritate și în timpul iernii. Apariția omătului la final de martie – mai ales după zilele călduroase din lunile ianuarie și februarie, i-a cam pus pe unii pe gânduri.

Ziua a doua de primăvară cu temperaturi subt zero şi zăpada de 10 cm la Reşita. Zăpada căzută peste Banat a acoperit de la firul de iarbă şi până la pomii înfloriţi. Valul de frig neobişnuit după această iarnă călduroasă cu temperaturi neobișnuite pentru anotimpul rece, îi surprinde pe cei mai tineri. În schimb, reşiţenii trecuţi de prima tinereţe spun că este o vreme obişnuită pentru lună martie. În schimb, este neobișnuit ce s-a petrecut până acum.

Oamenii spun că zăpada nu face bine plantelor care şi-au reluat ciclul de viață, dar cel mai mare duşman este frigul. Au mai fost ani în care a nins peste florile copacilor fructiferi şi pomii au făcut şi rod.

Comentarii

comentarii

One thought on “A doua zi de primavara cu zapada si ninsoare in Banat VIDEO

  1. Daca continua tot asa, poate nepotii si stranepotii nostrii vor merge în Iulie pe munte la schi si în Decembrie de sarbatori la strand ca în California pe coasta pacificului. De vegetantie nu trebuie sa ne facem probleme. Asta se adapteaza asa cum s-a adaptat de mii / milioane de ani pe planeta.

Comments are closed.