A început Bacul 2022 – Ce s-a întâmplat în prima zi?! VIDEO

Emoții mari pentru absolvenții de liceu! Examenul național de Bacalaureat a început astăzi cu proba scrisă la Limba și Literatura Română. Aproape 1.700 de absolvenți de liceu din Caraș-Severin s-au înscris pentru a susține examenul, în 7 centre organizate.

Absolvenții de liceu au susținut astăzi prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, respectiv la Limba și Literatura Română.

În Caraș-Severin, aproape 1.700 de elevi s-au înscris pentru a susține examenul, din peste 126.000 de absolvenți de liceu înscriși la nivel național.

Aceștia şi-au făcut apariţia în sălile de examen încă de la primele ore ale dimineții, în 7 centre organizate, respectiv la COLEGIUL ECONOMIC AL BANATULUI MONTAN REŞIŢA, LICEUL TEORETIC „TRAIAN VUIA“ REŞIŢA , COLEGIUL NAŢIONAL „TRAIAN LALESCU“ REŞIŢA, COLEGIUL NAŢIONAL „C. D. LOGA” CARANSEBEŞ, LICEUL TEHNOLOGIC „DACIA” CARANSEBEŞ. LICEUL TEHNOLOGIC „DECEBAL” CARANSEBEŞ, LICEUL TEHNOLOGIC „MIHAI NOVAC“ ORAVIŢA; 

Examenul a început la ora 9.00, moment în care elevii au primit subiectele și au avut la dispoziție 3 ore pentru rezolvare. Emoționați, elevii ne-au spus cum s-au descurcat, cum li s-au părut subiectele, dar și ce planuri au pe viitor.

Următoarea probă, adică proba obligatorie a profilului, are loc mâine, 21 iunie, urmată, pe 22 iunie, de proba obligatorie a profilului și specializării, iar ultima proba, la limba și literatura maternă, pentru elevii care au urmat studiile într-o limbă a minorităților naționale, are loc pe 23 iunie. 

În 27 iunie se vor afișa rezultatele și tot în aceeași zi, elevii nemulțumiți vor putea depune contestații.  Pe 1 iulie se vor afișa rezultatele finale.

Comentarii

comentarii