A inceput campania de vaccinare antirabica la vulpi

A inceput campania de vaccinare antirabica la vulpi. În această perioadă, în România, este în plină desfăşurare campania de eradicare a rabiei la vulpe. DSVSA Caras Severin, anunta ca mai bine de două milioane de momeli special pregătite, vor fi aruncate din avioane și elicoptere pe raza județului. Baza de imbarcare va funcționa pe aeroportul din Caransebeş.

 

De acolo, tehnicienii sanitari  vor distribui momelile ce vor fi aruncate din aer pe raza fondurilor de vânătoare, fânețe, în păduri și pe terenuri agricole.  Astfel, județul Caraş-Severin, devine centru naţional de distribuire aeriană a momelilor vaccinale. De aici vor fi aprovizionate alte 15 județe limitrofe și din vestul țării.

 

Concomitent, se acționează și de la sol. La nivel judeţean, are loc distribuirea manuală a aproape 2500 de momelilor vaccinale. Acest lucru este făcut de către personalul silvic. Momelile se amplasează în apropierea vizuinelor identificate, la marginea localităţilor sau a luciurilor de apă, conform unei hărți.

 

Comentarii

comentarii