A inebunit lumea de tot- Ungaria ar putea propune revizuirea granitelor cu Romania. PSD ii cere o reactie lui Traian Basescu

Liderul delegatiei PSD din Parlamentul European, Catalin Ivan, i-a cerut joi lui Traian Basescu sa ia o pozitie „transanta” in legatura cu declaratia „socanta” a deputatul maghiar Fidesz Zoltan Koszegi care a afirmat ca Ungaria ar putea cere oficial revizuirea granitelor, informeaza realitatea.net.

„Domnul Traian Basescu, aflat in foarte bune relatii cu premierul Ungariei si cu partidul de guvernamant pe care acesta il conduce, trebuie sa ia o pozitie transanta in legatura cu declaratia socanta a deputatului FIDESZ Zoltán Koszegi”.

Parlamentarul european a atras atentia ca daca presedintele suspendat nu va avea nicio reactie in legatura cu acest subiect, inseamna ca „pune intereseul national mai prejos decat relatiile sale cu partidul de guvernamant din Ungaria”.

Europarlamentarul a mai spus ca „romanii trebuie sa stie daca presedintele suspendat sustine inclusiv acest demers formulat de un oficial maghiar sau daca relatiile sale de prietenie cu FIDESZ se opresc atunci cand vine vorba de intersul national„.

Parlamentarul maghiar Zoltan Koszegi, membru al partidului Fidesz, aflat la guvernare la Budapesta, a declarat ca Ungaria ar putea cere revizuirea granitelor.

„Daca Fidesz se intareste si daca Ungaria devine mai puternica din punct de vedere economic dar si din alte puncte de vedere, chestiunea revizuirii granitelor ar putea fi ridicata oficial in decurs de opt ani”, a declarat parlamentarul Zoltan Koszegi, potrivit ziarului Kronika, citat de politics.hu.

Declaratia a fost facuta la Tabara Tineretului Maghiar de la Borzont, Harghita.

rol.ro

Comentarii

comentarii