A murit la 15 ani fiindcă s-a crezut prea gozav și nu a avut cine sa-l puna la punct

Sâmbătă seara, în jurul orei 21, polițiștii din Băile Herculane au fost sesizați despre faptul că pe D.C.34, în afara localității Mehadica, a avut loc un accident rutier.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului iar în urma cercetărilor efectuate au stabilit că un minor în vârstă de 15 de ani, din Mureș, ar fi condus un autoturism pe D.C. 34, din direcția Lăpușnicel spre Mehadica. La km 1+200 m, acesta ar fi părăsit partea carosabilă prin partea dreaptă a sensului de mers, ar fi intrat în coliziune laterală cu un copac, după care ar fi căzut într-o râpă oprindu-se într-un alt copac.

În urma accidentului a rezultat decesul pe loc al minorului care se afla la volan și rănirea gravă a pasagerului pe locul din stânga-față în autoturism, cel din urmă fiind transportat la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Acestea sunt faptele, acestea sunt urmările. Surse din sat spun că polițiștii de la ,,ordinea publică” din zona de competență în care intră și Lăpușnicelul, au și ei partea lor de vină sau măcar, o pată pe conștiință. De ce spunem acestea? Fiindcă tânărul de 15 ani nu este la prima abatere, nu este pentru prima dată când a urcat la volanul unui autovehicul. El era cunoscut ca fiind ,,recidivist”. Tânărul a fost prins de mai multe ori la volanul tractoarelor, camioanelor sau pe ,,mopeduri”. Asta cu toate că avea doar 15 ani. Copilul – fiindcă asta este la urma urmei, era venit din județul Mureș dintr-un sat sărac cu populație predominat de etnie rromă în Lăpușnicel de mai multe luni împreună cu familia lui și făcea munci sezoniere la câmp, în gospodărie și chiar și la pădure.

Era un copil muncitor, venise în sat cu mai mulți membrii ai familiei și aseară participase la tăiatul porcilor la un prieten din sat. La un moment dat, tânărul împreună cu tatăl său – fiindcă acesta era pasagerul din stânga deoarece mașina avea volan pe dreapta – au plecat pănă în sat după ceva condimente. Cei doi au pornit la vale pe drumul în pantă, numai că, s-a întâmplat necazul. Pasagerul a avut zile fiindcă mașina a ajuns într-o râpă, undeva la vreo 100 de m diferență de nivel.

Comentarii

comentarii