A nins pe Semenic – INMH a emis o averizare de cod galben

Astăzi a nins pe Semenic. A început să fulguiască în juul orei 9, dar din cauza solului cu temperaturi peste zero grade, zăpadă n-a ținut. La ora 11, a început să plouă. Dar, dacă a nins – înseamnă că am avut zăpadă pe munte, da? Sorin de la Cabana Andra a fost ,,pe fază” ca de obicei și a trimis redacției câteva fotografii. Sorin ne-a mai spus că meniul zilei de azi este pe bază de fasole cu mult ciolan și multe murături gustoase. Cine vrea, primește ceapă cu sare bătută cu pumnul. Cornel Podeanu ne-a anuțat și el că ninge, dar că este pregătit: are vin bun și gustos iar oala cu vin fiert este fierbinte pe soba cu lemne care duduie mai ceva ca economia românească.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, sâmbătă dimineaţă, avertizări cod galben de vânt puternic şi ninsoare pentru zona de munte a şapte judeţe din sudul şi sud-vestul ţării.

De altfel, meteorologii au avertizat că până duminică dimineaţa va fi vânt puternic în special în sud-vestul şi centrul ţării, iar la munte va ninge viscolit şi se va depune strat consistent de zăpadă.

Avertizarea emisă sâmbătă dimineaţă de Administraţia Naţională de Meteorologie vizează judeţele Vâlcea, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Caraş-Severin, Mehedinţi şi Gorj.

Astfel, la altitudini de peste 1700 de metri, vor fi intensificări ale vântului ce vor depăşi la rafală 70 – 80 de kilometri la oră, precum şi ninsoare.

Meteorologii au anunţat intensificări temporare ale vântului, precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare la munte şi disconfort termic de vineri de la ora 21:00 până luni la ora 23:00.

Temperaturile vor scădea în toată ţara, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzaţiei de rece, precizează ANM.

Comentarii

comentarii