A nins puternic peste Banatul Montan. Stratul de zăpadă a atins 10 cm în câteva ore la Lapusnicu Mare VIDEO

În multe regiuni din Banatul de munte a nins destul de puternic în ultimile 24 de ore. Stratul de zăpadă măsoară între 8 și 10 centimetri pe Valea Almăjului și ninge în continuare. La fel este situația și în satele de pe lângă Clisura Dunării din sudul Caraș Severinului.

 În noaptea de joi spre vinery, a nins puternic în mai multe regiuni din Caraș Severin. La Lăpușnicu Mare, localnicii s-au trezit de dimineață să curețe omătul din fața caselor. Sub zăpadă totul este înghețat, datorită faptului că temperaturile au scăzut brusc cu mult sub zero grade noaptea trecută. Asta în condiția în care ieri dimineață, în aceleași locuri, temperature aerului trecea de 10 grade cu plus.

Sătenii nu sunt speriați sau supărați de iarna care s-a întors brusc. Oamenii se așteptau ca după vreme cu temperaturi de primavera, să vină din nou gerul și zăpada. Doar suntem la jumătatea lunii fabruarie și în plină iarnă.

Meteorologi au emis cod galben de precipitații, vânt puternic și ger, valabile pentru Caraș Severin până în cursul zilei de vineri.

Un reportaj de Adi Neagu.

Comentarii

comentarii

One thought on “A nins puternic peste Banatul Montan. Stratul de zăpadă a atins 10 cm în câteva ore la Lapusnicu Mare VIDEO

Comments are closed.