A XI a traversare a Lacului Valiug VIDEO

A XI a traversare Lacului Valiug VIDEO. Aproape 100 de persoane au participat la traversarea Lacului Văliug. ESte o competiţie organizată de Clubul Sportiv de Înot Reşiţa 2007. La competiţia ajunsă la ce ade-a XI-a ediție, au participat amatori și profesioniști de toate vârstele. Ideea organizării unui astfel de concurs a venit aproape natural, susţin iniţiatorii. Reşiţenii vin şi traversează de plăcere Lacul Văliug, în fiecare an.

„Ne bucurăm cu toţii de soare, de căldură şi de o apă extraordinară pentru înot. Participanţii sunt din Reşiţa, Timişoara, Arad, Bucureşti, Braşov şi alte oraşe din ţară, dar şi din Germania. Profesionişti sau amatori, cu toţii iubesc înotul. Evenimentul a fost gândit, iniţial, pentru reşiţeni. Miza nu este neapărat medalia primită sau nu la final, ci importantă este participarea, important este să înotăm şi să fim sănătoşi”, a declarat preşedintele executiv al Clubului Sportiv de Înot Reşiţa 2007, Dorina Iana, iniţiator al manifestării.

„La cea de a XI-a ediţie suntem deja veterani în traversarea Lacului Văliug. Vremea a ţinut cu noi, apa a fost perfectă pentru o asemenea competiţie. Eu sunt încântată că au venit foarte mulţi copii în acest an, de 5, 6 sau 7 ani. În acest an am avut, pentru prima dată, şi afişaj electronic, iar premiile vor consta în echipamente sportive pentru primii trei clasaţi, deci am venit şi noi, organizatorii, cu noutăţi”, a precizat prof. Luminiţa Dobrescu, fostă înotătoare şi câştigătoare a multor medalii.

A XI a traversare Lacului Valiug VIDEO. Un grup de iniţiativă reşiţean a hotărât, în anul 2007, înfiinţarea unui club masters la Reşiţa, oraş cu performanţe deosebite în înotul românesc de-a lungul timpului. Începând cu anul 2008, clubul reşiţean a organizat câte două concursuri, în fiecare an, primăvara şi toamna, la care au participat atât înotători masters din România, cât şi din străinătate, iar din 2009 s-a organizat şi câte o competiţie de înot în ape deschise, pe Lacul Văliug.

Comentarii

comentarii