A XXI a editie a concursului de ciorbă de pește sârbească – Ceaunul de aur de la Moldova Noua VIDEO
Ceaunul de aur a reunit sârbii și românii de pe ambele maluri ale Dunării în zona Moldova Nouă/ În Clisura Dunării a avut loc, la acest sfârșit de săptămână, cea de-a XXI-a ediție a concursului gastronomic „Ceaunul de Aur”, eveniment ce a reunit echipe de bucătari din România și din Serbia care s-au întrecut pentru a pregăti cea mai bună ciorbă de pește.
16 echipe de bucătari pricepuți din întreaga regiune s-au întrecut sâmbătă și duminică în zona portului Moldova Veche, în prepararea celei mai delicioase ciorbe de pește, utilizând rețete tradiționale și ingrediente proaspete, specifice zonei Dunării. Organizatorii au dat o șansă și vânătorilor care într-o secțiune specială au pregătit gulaș și preparate vânătorești la ceaun. Dar de departe vedeta a fost ciorba de pește din Dunăre. Mai ales că o ciorbă adevărată are cel puțin 10 feluri de pește.
Pe lângă deliciile gastronomice, participanții s-au putut bucura de un program artistic cu dansuri tradiționale sârbești prezentat de tinerii talentați din Clisura Dunării.
Ceaunul de Aur este un brand local al comunității sârbe de pe ambele maluri din România și Serbia din Clisura Dunării.
Evenimentul a fost organizat de filiala locală a Uniunii Sârbilor din România în cadrul unui proiect cultural finanțat de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României, Uniunea Sârbilor din România, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă.