Accident cu 3 frați răniți grav pe Valea Răchitei la Șopotu Nou VIDEO

Din cauza vitezei, o mașină în care se aflau trei frați a intrat într-un stâlp, pe Valea Răchitei din comuna Șopotu Nou. Cei trei frati au fost grav răniți. La fața locului au intervenit echipajul SMURD de la Garda de Pompieri din Bozovici și un echipaj SAJ. Toți cei trei frați au fost preluați de către ambulanțe, însă pentru una dintre victime, a fost solicitat elicopterul SMURD de la Caransebeș pentru a o prelua și transporta victima către Spitalul de Urgență din Reșița.

Bărbatul de 25 de ani aflat la volan, era in stare de ebrietate si nu poseda perimis de conducere.   Este cunoscut faptul că pe Valea Almăjului nu mai exzistă spital, iar aproape  20000 de almăjăni sunt lăsați în voia sorții de către sistemul medical din România. Accidentul de azi este încă o dovadă că zona are nevoie urgent de un spital la Bozovici. Cel mai apropiat spital se află la peste 130 de km și peste doi munți la Reșița.

De pe Valea Răchitei  (Șopotu Nou) și până la primul spitalul din județ  sunt aproximativ 130 de kilometri, pe un drum județean plin de gropi și unul național plin de curbe și peste doi munți. Echipele de salvare au nevoie de aproximativ două ore să transporte o victimă din Valea Răchitei pănă la primul spital.

Dacă la Bozovici exista spital funcțional, victimele accidentului de azi erau transportate în cel mult jumătate de oră și probabil nu mai era nevoie nici de intervenția elicopterului SMURD de la Caransebeș. Poate că evenimentul nefericit de azi va sensibiliza mai mult factorii de decizie ai județului și în viitorul apropiat, în Bozovici să existe un spital. Desființat în anul 2011 împreună cu alte zeci de spitale din țară, spitalul care avea maternitate, sală de operație – 5 secții asigurate de medici asigura asistența medicală pentru aproximativ 20.000 de locuitori din Valea Almăjului.

Comentarii

comentarii